Kilometre sayacı

37OPEL37

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar opellerde kilometre sayaçları ile oynandığını nasıl anlarız. Bir arkadaş bana kilometre sayacında 0(sıfır) ile başlyorsa sayaçla oynanmıştır dedi. bu doğru mu? örneğin sayaçta 048726 yazıyorsa bu sayaçla oynanmış demek midir? yardımlarınızı bekliyorum.

mantık olarak doğru. çünkü saymaya baslarken sıralı sayıp gidiyor. km nin basına 0 atmıyor. eger başta 0 varsa bir gariplik var demektir.

yok bak söyle km sayar 123.412 km oldu diyelim. oynama olursa 023.412 olur. ;D galiba öyle yani kesin konusmak istemiyorum ama.

arkadaşlar opellerde kilometre sayaçları ile oynandığını nasıl anlarız. Bir arkadaş bana kilometre sayacında 0(sıfır) ile başlyorsa sayaçla oynanmıştır dedi. bu doğru mu? örneğin sayaçta 048726 yazıyorsa bu sayaçla oynanmış demek midir? yardımlarınızı bekliyorum.
Çok kafana takılıyorsa 0 km araç satan bir yere git. Araçlarım Km saatlerine bir bak. Hatırladığım kadarıyla dijital sayaçlarda km 048726 olarak değil de 48726 olarak yazılıyor.

arkadas çinden bır kamyon cıhaz getırdı ıstedıgın km yı oraya yazıyor sıfırlı sıfırsız farketmez..oynandıysada oyle yazmıstır..

peki oynandı diyelim başına sıfır koymadan km değiştirme başarıldı. bu nasıl anlaşılır servistemi veya ne şekilde öğrenmek mümkün. veya mümkün değil mi ?

km düşürmeyi daha çok galericiler yapıyor 2.el araç alırken sahibinden almak daha mantıklı

km düşürmeyi daha çok galericiler yapıyor 2.el araç alırken sahibinden almak daha mantıklı

km sıfırlamak çok basit bir olay. onu da yetkili servise sorduğunda direkt sana söylüyor evet oynanmış diye. başında 0 olup olmaması çok mantıklı gelmiyor bana. sonuçta bir yazılımla resetleniyor o değer. istediği gibi yapabilir. sonuçta kabak gibi anlaşılan birşey. bir kekliğe denk getiririz belki düşüncesiyle sıfırlıyorlar işte. 2. eli nerden alırsan al. almadan önce "bi servise gösteririm, ondan sonra fiyatta anlaşırız" demek lazım. adam buna "yok" diyorsa zaten vardır onda bi gıcıklık.

km ile oynandığını anlamak için bir kaç ipucu vereyim size araç kendi muadillerinle kıyaslandığında dreksyon debraj pedalı fren pedalı vites topuzu daha yıpranmış duruyorsa şüphelenin ayrıca sürücü kapısına dikkatli bakın diğer kapılarla açılıp kapanmasını kıyaslayın eğer aracı sahibinden alıyorsanız daha önce hangi servise gittiğini mutlaka öğrenin servisten son 4-5 bakımların km sini öğrenin size aşağı yukarı bir fikir vericektir eğer çok şüphelenirseniz güvendiğiniz bir ustaya götürün motoru iyice incelesin yanınızda araç sahibinin olmamasına dikkat usta ile aracın fiyatını değil durumunu üstüne basa basa öğrenin

Bu konuda net bilgisi olan yok mu?

Geri