Böyle bir sisteme demokrasi değil, kafasına göre yönetme denir. Ülke yönetiminde "bir kereden birşey olmaz" ilkesi asla olamaz. Rahmetli Özal'ın meşhur laflarından biri de " Anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz" sözüydü. Bir bir derken anayasa delik deşik oldu. Bu ülke 45 günde öğretmen yetiştirdi. Kimse de 45 günlük öğretmenin ne kadar başarılı olacağını sorgulamadı. Bir öğretmenin 25 yıl hizmet yaptığı varsayılırsa demekki yapılan bir hata devlete 25 sene boyunca yük olabiliyor. O nedenle bir deneyelim diye bir şeye katılmıyorum.oysa iktidara gelen kişiler keşke kafalarına göre her istediklerini yapabilseler. Demokrasi tam olarak bu olmalı diye düşünüyorum bende... böylece iyi iş yapanların tekrar ülke yönetimini ellerinde tutması, kötü iş yapanlarında ilk seçimde dibi boylaması çok daha güzel ve mantıklı olmazmıydı? ama malesef iktidara gelenler kendilerinin istedikleri işleri yapamadıklarını söyleye söyleye ülkem insanının duygularını sömürmeye devam edebiliyorlar.
Mesela keşke bu hükümet şu katsayı meselesinde bildiğini okuyabilseydi. danıştay felanda önüne engel koyamasaydı. bunun sonucunda ne olacaktı? ilk seçimde gençlerin desteğini yada öfkesini alacaktı. yani yaptığı iş onun seçilip seçilememesinde etken olacaktı. ama şimdi ne oldu? seçime gidileceği zaman halka dönüp diyecekki ben yapmak istedim ama yaptırmadılar. birileri bunu beceremedi diye algılayabilecek, birileride inadına oyum sana diyebilecek.
velhasılı kelam : Demokrasi halkın seçtiğinin halkı yönetmesi ise eğer, neden halkın seçtiği her istediğini yapamasın..!