- Katılım
- 23 Nis 2007
- Mesajlar
- 2,656
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 36
- Yaş
- 38
meslek liseleri ve imam hatiplerin amacı ara eleman yetiştirmektedir. ben kararı doğru buluyorum...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bence meslek liselerine yazık oluyor. Ben TEDAŞ da çalışıyorum meslek liselerinden gelmeyen mühendislerin halini görüyoruz. bu işler sadece kitapda okumakla olmuyor. konuyu teorik olarak biliyorlar fakat afedersin mal mal bakıyorlar. uygulamayıda bilmek lazım. Yani Tabiri caizse meslek liselerinde pişeceksin Ünüversitede işin teorigini ögreneceksin.
Bilakis, siyaset hukuka etki etmeye çalışmış, ancak başarılı olamamıştır. Dolayısı ile alınan karar siyasi değil hukukidir. Olayı tarafsız ve konuya tam olarak hakim bir şekilde yorumladığınıza emin misiniz?
sizi alkışlıyorum demokrasiye saygınızdan dolayı
kendi arkadaşlarımdan biliyorum endüstri meslek lisesi bilgisayar bölümünü bitirdi,bilgisayar öğretmeni dışında birşey olamyor mühendis olması için okulda birinci olması ve össde bütün soruları doğru yanıtlamaası gerekiyor senin ne işin var sen bilgilisin işin ehlisin senden öğretmen olur mu diyelim mühendis olması için veya benzer mesleklerde görev olması için o lanet olasıca katsayıyı kaldıralım mı diyelim? bende bunun türkiye üstünden oynanmış bir oyun olduğunu savunuyorum benimde görüşüm bu .Birde türkiyede demokrasi var diye konuşuyorlar...katsayı kaldırılır gitmek isteyen her yere gider.
28 şubat süreci ve komutanların kendi aldırdığı karar sayesinde katsayı problemi çıkmıştır.
YÖK Başkanı Kemal Gürüz'e hitap eden Çevik Bir imzalı belge, 'gizli' ve 'kişiye özel' olarak emir üslubuyla kaleme alınmış.
Belgede üniversiteye girişte uygulanan Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)'nın irticacı çevrelere yaradığı savunuluyor. Bu uygulamanın kaldırılması ya da gerekli kanuni düzenlemenin gecikmesi halinde OBP'nin getirdiği katsayıların minimize edilmesi isteniyor.
Yazıda 2547 sayılı kanunun YÖK'e tanıdığı 'ayarlama yapma' yetkisi hatırlatılıyor. Belgenin tarihi de dikkat çekici. YÖK'e 14 Temmuz 1998'de gönderilmiş. Bu da YÖK'ün ÖSS'de yapacağı yeni düzenlemeyi kararlaştırdığı 30 Temmuz 1998 toplantısının hemen öncesine denk geliyor. Belgede istenenlerin mümkün olmaması nedeniyle YÖK, başarı puanı uygulamasını kaldırmazken bunun yerine 1999'dan itibaren meslek liselileri mağdur eden katsayı uygulamasına geçmiş.
"Genelkurmay Başkanlığı'na ulaşan bilgilerden, yükseköğrenim kurumlarına öğrenci seçiminde etkili olan Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) uygulamasının irticai gruplarca istismar edildiği öğrenilmiştir." şeklinde başlayan yazıda çarpıcı ifadeler kullanılıyor. OBP'nin üniversiteye öğrenci yerleştirmede etkili olduğu hatırlatılan yazıda, mevcut sistemin irticacı çevrelerin işine yaradığı savunuluyor: "Söz konusu sistem, irticai grupların bir okuldaki öğrencilerin çoğunluğunun notlarını düşük tutarken ileride yönetim kademelerine getirmeyi planladıkları öğrencilerin notlarını yüksek tutmak suretiyle OBP'nin de yüksek olmasını sağlamak, üniversiteye kabulde 40-45 puana varan bir avantaj elde etmelerine imkân vermek şeklinde istismar edilmektedir."
![]()
meslek liseleri ve imam hatiplerin amacı ara eleman yetiştirmektedir. ben kararı doğru buluyorum...
yök başkanı da zaten çok tarafsız, özgür iradesi olan bir adam.