jbl bass ve component anfi tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jonturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jonturk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
mrb arkadaşlar ufak çaplı bir tesisat yapmak istiyorum bütçe kısıtlı;

* jbl gt5-12 1100 watt subwoofer
*jbl gto 16 cm 210 watt (2 yollu mu 4 yollu mu almalıyım?) component
* 2 adet hertz 13 cm hapörler (yine kaç yollu almalıyım)
* bunları rahat bir şekilde kaldırabilecek anfi (ne almalıyım marka ve model)

yardımcı olursanız sevinirim teyp sony. birde 2 ohm mi 4 ohm mi almaylım comp. ve hapörlerleri?

bi yardım etseniz? acemiyim parçaları tek tek internetten alıcam yanlış alıpta hüzünle sonuçlanmasın hevesim

Öncelikle topladığın parçalar 4 ohm çalışır zaten.
gt5-12 sub işini görür.
gto 16cm 2 yollu compunent almalısın.
arkalara neden hertz hoparlör alıyorsun?hiç almasan da olur.yada gto13 cm component al.
amfi konusu karışık.bütçene göre 4 yada 5 kanal jbl modellerinden birini alabilirsin.
bir de bu başlık altında benzer birçok eski konu var.göz atarsan senin için iyi olur.

tşk ederim. benim arkalar patlak o yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. comp. değilde normal hapörler alsam nası olur? arka kapılar için 13cm

edit: mesela arka kapılar için şunları alsam
http://www.aktepesound.com/?urun-1450-JBL-GTO-528-13CM-COAXIAL-HOPARLOR.html

Son düzenleme:
normal hoparlör alıp ana üniteye bağlayabilirsin.
öndeki compları da amfiye sür.
bu şekilde 4 kanal amfi işini görür

arkaya kolon koymana gerek yok... ön kapılara kompenent 2 yollu yani , bagaja bi tane bas , 4 kanalda bi anfi ama teybide değiştirmen gerekiyo orjinal teyple pek sağlıklı olmaz bu sistem...

arka kolonlar patlak olduğu için değiştirmek istiyrum. önler comp. arkalar normal kolon sırıtmaz dimi

sırıtmaz ama öndeki kompenentlerden arkadaki bastan arka kapıdaki 13 cm cik :) kolonlardan ses duyarmısın bilemem...

o zaman arka kapılara normal kolon yerine ucuzda olsa midbass alsam 13 cm lik daha mı iyi olur

o zaman arka kapılara normal kolon yerine ucuzda olsa midbass alsam 13 cm lik daha mı iyi olur

Aynen öyle. Ama bu durumda ya 2 amfi alman lazım(biri bass diğeri midler için) ya da ön arka midleri kendi arasında paralel bağlayıp kanal başına 2 ohmda 1 er kanala, diğer 2 kanalı da köprü modda bass a ayıracaksın. Ama 2 amfi ile sistem daha düzgün çalışır. bu şekilde çok da hoş olmaz ayrıca amfin bayağı ısı sorunu yapabilir.

Geri