İlk seferde çalışmayıp ikinci seferde çalışan aracım...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meeert35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meeert35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar,

2010 model 1.4 Astra H aracım var. 36.000 km'de henüz. yaklaşık 15000 kmdir Servis onaylı Landirenzo marka LPG mevcut. Yaklaşık iki haftadır özellikle motor soğukken (yani durdurduktan en az 3-4 saat sonra) ilk seferde motoru çalıştıramıyorum. Hemen ardından bir kez daha denediğimde sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Sürekli LPG ile kullanıyorum.

Sorunun kaynağı ne olabilir veya daha önce başına bu tarz bir olay gelen arkadaşlar var mı?

İzmir'de yaşıyorum. Önerebileceğiniz servis var mı?
Yardımlarınız için teşekkürler...

kardeş egr yi ve lpg bağlantılarını kontrol ettir

Egr yok sizin aracta diye biliyorum.
Brc de işk takıldıgında benzer sorunu yasadım , ama fark ben stop edip tekrar çalıştırmak isteyince 2. Seferde calışıyordu.
Sırun lpg nin kontak elektriğinin yanlış alınmasıydı.
Kontak elektriği aküden alınarak sorun giderildi.

Egr yok sizin aracta diye biliyorum.
Brc de işk takıldıgında benzer sorunu yasadım , ama fark ben stop edip tekrar çalıştırmak isteyince 2. Seferde calışıyordu.
Sırun lpg nin kontak elektriğinin yanlış alınmasıydı.
Kontak elektriği aküden alınarak sorun giderildi.

Fakat şöyle bir durum var ben LPG taktıralı 2 yılı geçiyor. böyle bir durum olsa daha önceden başıma gelmesi gerekmezmiydi?

Danıştığım birkaç kişi kötü benzin kullanımından olabileceğini söylediler. Aslında sorunun başladığı zamanı gözden geçirince o sıralar uzun yolda LPG bitti ve yaklaşık 50 km aracı durdurmadan benzinle devam ettiğimi hatırladım. araçta çeyrek depodan az benzin vardı. Belki de motora uzun süredir depoda kalan tortulu benzin gitti.

Şimdi benzini doldurup aracı bir süre benzinle kullanmayı deneyeceğim. Umarım böyle bir problemdir...

benzin geri dönüşüm valfinde sıkıntı var %100

ilk marşı uzun tutun ve biraz gaza yüklenin eğer çalışır ise ya benzin pompasından yada benzin geri dönüş valfinde sıkıntı vardır.

ilk marşı uzun tuttum ve gaza yüklendim. sonuç aynı.
ikinci sefer çalışırken de gayet nizami bir biçimde çalışıyor araç...

yarım depo benzin alıp içine yakıt sistemi temizleyen bir madde koydum. biraz benzin ile kullanacağım.

benzinde bir süre kullanıp sonra lpg ile kullanın. benzinde kullanırken düzgün çalışır, lpg ye geçince yine sorunlar devam ederse lpg tesisatinda gaz kesici, regulator, enjektor kaçırıyormu diye kontrol ettirin. benzinde kullanirkende geç çalışıyorsa benzin filtresi, pompası kontrol edilmeli bide termostat da geç çalışmasına sebep olur onada bakmak lazım. bunlardan herkhngibiri arıza yapsın aynı arıza ortaya çıkar

Selamlar,

2010 model 1.4 Astra H aracım var. 36.000 km'de henüz. yaklaşık 15000 kmdir Servis onaylı Landirenzo marka LPG mevcut. Yaklaşık iki haftadır özellikle motor soğukken (yani durdurduktan en az 3-4 saat sonra) ilk seferde motoru çalıştıramıyorum. Hemen ardından bir kez daha denediğimde sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Sürekli LPG ile kullanıyorum.

Sorunun kaynağı ne olabilir veya daha önce başına bu tarz bir olay gelen arkadaşlar var mı?

İzmir'de yaşıyorum. Önerebileceğiniz servis var mı?
Yardımlarınız için teşekkürler...

Benim aracta ayni sekilde yapiyordu ilk marsta calismaz yada cok uzun surede alirdi marsi zavoli lpg var cigli ata sanayide bi gazciya gittim lpg regulatorune sungerle köpük sıktı kacak varmi diye evet kacak vardi o parca degisti sorun çözüldü simdi tek marsta aliyor masallah.ben bunu bulana kadar kac tane tamirci gezdim kimisi krank sensoru yapar kimi kotu yakittan yapar kimisi benzin pampadindan yapar dedi ama sonunda bulduk problemi

Geri