İddia Konusu; Otomatik Vites ve "N"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Otomatik vites araba da rampayı boşta inmenin zararı varmıdır?

• Evet vardır.

Oy: 59 52.2%
  • Hayır yoktur.

Oy: 54 47.8%

• Kullanılan toplam oy
    113
Sonuç olarak sucuklu yumurta gaz yapar diyebilir miyiz?

elbette yapar ama bu konuda hakkında iddiaya girilmesin bence.

Yakuz güzel cevap
"Aslında hep diyorum, orjinal soruda belirtilen şekilde kullanmanın, şanzumanda kahrolucu bir arızaya müsebbip olmayacağını bende söylüyorum. Ama ZARARLIMIDIR , BELİĞ zararlıdır."
tırnak içindeki kısım yeterlidir benim için.
yalnız yoğun trafikte (melihin asıl anlatmak istediği buydu) n de inmek hem rahat hemde zararsızdır. optimum düşünmek lazım. sonuçta dur kalk yapmaya kavramaya çalışıyor araba ve hooop öndeki duruyor sizde duruyorsunuz. haaa dersenizki otomatik şanzımanda yokuş aşağı araba d konumunda hemen kavramaz boşta iner belli bir hıza gelince kavrama gerçekleşir araba viteste gider (trafiğin sıkışık olmadığı zaman şartlarına uygun, sıkışık olduğu zaman şartlarına uygun değil) o zaman bende zararsız derim. Ama otomatik şanzımanın kavraması böyle bir sistem değil sanırım yanılıyormuyum...

Melih ne oldu iddia arkadaşla girdinizmi birbirinize yorumları okuyunca:)

anaaa ortada iddia vardı değilmi.. melih düşman olmuştur şimdi bana :D

Easytronic

N konumunda şanzıman yağlama yapmaz. Ondan dolayı bu konumda araç kullanılmaz. N R ile D arasında geçiş sğlamak için konulmuş bir vitestir. Kullanım amaçlı değildir. Manueldeki boş vitesle alakası yoktur. Arabaları bu konumda sürmeyin. Sizin dediğiniz olayı yapmak için 321 şklinde fren vitesleri vardır. Alırsın birinci vitese ohhh. frene basmana bile gerk yok araba kendisi iner ordan.

burda konuşulan easytronic vites sanırım. easyde 321 zaten yok.

zararı varsa N nin hiç gereği yok anlamına gelir o zaman.

manuel viteste arabayı boşta yokuştan bırakmak ile otomatik arasında bi fark olmaması lazım
zaten boş vites denen şey vites kutusunun motordan ayrılması demek değil midir?

zararı varsa N nin hiç gereği yok anlamına gelir o zaman.

manuel viteste arabayı boşta yokuştan bırakmak ile otomatik arasında bi fark olmaması lazım
zaten boş vites denen şey vites kutusunun motordan ayrılması demek değil midir?
Lütfen başa dönmeyelim...

arayı okumadan yazdım ondandır

abi kapansın bu konu yaaa.. coşkunluğumdan dolayı pişmanlıklara gark oldum lan..

Geri