İddia Konusu; Otomatik Vites ve "N"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mel-a-ku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Otomatik vites araba da rampayı boşta inmenin zararı varmıdır?

• Evet vardır.

Oy: 59 52.2%
  • Hayır yoktur.

Oy: 54 47.8%

• Kullanılan toplam oy
    113
:) tartışmaya da gerek yoktu zaten... :):)

yaw bitmedi mi bu konu daha :)

konu bitmediyse bende yorum yapiimm :P bütün yorumları okumadım k. bakmayın ama aracım otomatik 6 aydır boşda geziyorum desem =)) 100 le giderken bi alıyorum zincirlikuyudan boşa beşiktaşa kadar rahat rahat :P triptonik diil ama tam otomatik 4 ileri :D

Son düzenleme:
fatih naptın sen :):)

walllaa öle abi hemde 6 aydır tık yokk :D 96 model mercedes wardı bi ara oda öleydi 4 ileri tam otomatik onuda öle kullanıyordum hiç bi sorunla karsılasmadım...

açıkçası yazılanları okumadım ama bnm fikrimi soracak olursanız otomatik aracı seyir halinde iken n yani boşa almak ne araca ne şanzumana vede yağlamasına hiç bir zararı yoktur bende yıllardır bi opel servisi olarak bunu yaparım HAAAAA....1 sny şimdi
doğrumu ? diil tabii çok iyi ve bilinçli sürücü olmak gerektirir yokuş aşağı inişte kompresyon yapmaz yada dierk n den d ya almanız gerekir siz 3-2-1- konumlarına alırsanız o hızda aşırı kompresyon yapacağından türbünü patlatabilir n den d ye
aslında otomatik şanzumanlı araç kullanan bi çok tanıdığımında bunu sisteme uygun kullanmadığını görüyorum mesela yokuş aşağı d ile inip sık sık fren yapmaları gibi örneğin adam oraya neden d d1 d2 d3 s gibi konumlar pozisyonlandırmış :):) gibi alsana kardeşim yokuş d 3 e de araba motor freni ile insin tabii almaz :):) bnm gibi n ye atar benzin kaç para lt si :):):):)
saygılar
bu yazdıklarım ezytronıc vitesli araçları kapsamaz o başlı başına bi bela zaten :(

Son düzenleme:
ha bide ek yapayım. mesela benim omegamın ve çoğu opel şanzımanında P ve R kilitlidir (mandallı yani) ama N ye vites kolu kilitsiz (mandalsız) itmekle geçer.

Benim astra g de aynı şekilde adamlar isteseler orayada kilit koyarlardı demek ki bir zararı yok,haklısın

burda konuşulan easytronic vites sanırım. easyde 321 zaten yok.
bence sanmayı boş ver ilk mesajı oku. ısrarla birkaç defa otomatik vites demiş arkadaşımız. bu arada sadece sizin için demiyorum kimse yanlış anlamasın gerçekten de konu artık okunmadan yazılacak kadar sıkcı bir noktaya geldi

Geri