bir otomatik vites araç kullanıcısı olarak bende kendimce birşeyler eklemek istedim
aracım 1.8 vectra c,daha önce hiç manuel araç kullanadım,kullanmayıda bilmem
bu konuyu yaklaşık 1-2 yıldır bende hem merak ettiğimden,hemde aracım benim için çok kıymetli olduğundan yerli-yabancı forumlarda takip ediyorum,aslında yurtdışında da konu aynı bizde olduğu gibi biraz muallakta,kimse ne olduğunu tam olarak bilmiyor,çoğunluğun hemfikir olduğu şey otomatik şanzıman araçlarda şanzımana fazla yük bindirmemek,bende elimden geldiği kadar şanzuman ömrünü uzatmak için bu kuralı uyguluyorum,mesela;aracı park ederken asla direk 'P' konumuna almam,önce ayak frende el frenini çekerim,sonra aracı 'P'konumuna alırım,aksi taktirde yük şanzumana binecek araç bu şekilde duracaktır,kış aylarında da el freni çekemiyorsam aracı mutlaka düz olan bir yere park ederim ve araç hareket ederken asla 'N' konumuna almam,çünkü aracı tekrar vitese çektiğinizde yine şanzumana normal olmayan bir yük binecektir
ben aracımı böyle kullanıyorum ve şimdiye kadar şanzumanda hiçbir problem yaşamadım,yine de bunlar kulaktan dolma bilgiler her zaman bir hata payı olabilir..