Hatalı Yakıt Doldurulması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bolin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bolin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ocak 2015
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
Arkadaşlar herkese merhaba,
2 gün önce başıma gelen bir olayı paylaşmak ve sizlerden fikir almak istiyorum
2012 model 1.3 cdti astra sport sahibiyim. İş çıkışı opet istasyonuna gidip yakıt aldım. 1,5 2 km kadar yol gittikten sonra motordan garip sesler gelmeye başladı. Sağa çekip arabayı stop ettikten sonra yakıt fişine baktığımda ise pompacının dizel yerine kurşunsuz benzin koyduğunu farkettim.
İstasyonu aradığımda istasyon müdürü yanıma geldi ve hatayı kabul ederek beni mağdur etmeyeceklerini, bütün onarım işlerinin kendilerine ait olduğunu söyledi. İlgili durum akşam yaşandığı için dün sabah arabamı çekici vasıtası ile servise götürdü. Akşamında arabanın hazır olduğunu söyledi ve gidip teslim aldım. Araba içinde ağır benzin kokusu haricinde motor sesi normal bir sorun yok gibi gözüküyordu. İstasyon müdürü bu tür işler için 3. şahıs mali mesuliyet sigortalarının olduğunu ve aracın bu sigorta vasıtası ile yapıldığını söyledi. Şimdi 2 adet sorum olacak

1. Araç istasonun sigortası aracılığı ile temizlendiği için tramer kayıtlarında gözükürmü (Arkadaş gözükmeyeceğini iddaa ediyor)
2. Bu akşam eve geldiğimde arabayı stop ettiğimde motor fanı yaklaşık 5 dk sesli bir şekilde çalıştı. Kaputu açtığımda motorun baya sıcak olduğunu farkettim

Sizce arabamı tekrar sevise götürmem gerekirmi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
 
Ynt: Hatalı Yakıt Doldurulması

1. Sorunun cevabı tramerde belki görünmez karşı tarafın sigortası trafikle ilgili olmadığından en azından bir araç sigortası deyil işyeri sigortası ama tamirat yetkili serviste yapıldı ise kayıtlarda ne gibi işlem yapıldığı ve nelerin değiştiği görülür. 2. Sorun ise muhtemelen dpf temizliğine geçmiştir bazen benim arabada böyle oluyordu.
 
Ynt: Hatalı Yakıt Doldurulması

geçmiş olsun
 
Ynt: Hatalı Yakıt Doldurulması

Gözükceğini sanmıyorum karşı taraf kaynaklı olduğu için. Diğer konu arada yapması normal dpf temizliği için. Hararette bir sıkıntı yoksa eğer sorun yoktur.
 
Ynt: Hatalı Yakıt Doldurulması

Geçmiş olsun. Bu tür hatalarının önüne geçmek için pompacı hangi pompayı aldığına dikkat ederim gözüm hep oradadır çünki pompacı o anlık dalgın olabilir. Ayrıca hem benzin depo kapağının üstüne hemde dış kapağın içine ne tür yakıt olduğuna dair çıkartma yapıştırdım.

Bu çıkartmayı benzin istasyonundan isteyiniz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ynt: Hatalı Yakıt Doldurulması

Gecmis olsun. Mevcut hasari karsilayan sigorta trafik sigortasi olmadigi icin gorunmez. Ama servis kayitlarin da yapilan islem gozukur. Muhtemelen depo temizlenip en fazla mazot filitresi degisimi yapilmistir. Arkadaslarda belirtmis muhtemel Dpf temizlik moduna gecmesindendir fanin acik kalmasi. Size tavsiyem bos bir yolda araci devirli kullanip dpf temizligini saglamaniz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ynt: Hatalı Yakıt Doldurulması

Geçmiş olsun.
 
Ynt: Hatalı Yakıt Doldurulması

Geçmiş olsun,sigorta işi görünmez,ısı var ve fan çalışıyorsa dpf temizliği yapmıştır aracınız
 
Ynt: Hatalı Yakıt Doldurulması

Geçmiş olsun bazan olabiliyor böyle sorunlar.
 
Ynt: Hatalı Yakıt Doldurulması

Cevaplar için herkese teşekkür ediyorum. Arabamı severek kullanıyorum , umarım uzun vadede sorun yaşamam
 
Geri
Üst