Gaz kelebeği takılı kalırsa neler olabilir.

yakup0671

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba dün bi avm nin açık otoparkında aracımı park etmek için yer ararken gaz kelebeği takılı kaldı devir saati 10 ile 20 arasına çıktı aracım otomatik olduğu için frenden ayağımı çeker çekmez araç ileri atlıyor ve hızlanıyordu yaklaşık bi 8-10 dakika bu şekilde yer aradım tam yer bulmuşken kaputtan dumanlar çıkmaya başladı stop edip kaputu açtım baktım gögüse giren hortumda koca bi yarık zaten anında yer su oldu neyse güvenlik bi arkadaşla yiterek park ettik ustamı aradım geldi hortum taktık suyunu doldurup dükkana gittik gaz kelebeği temizliği yaptık antifiriz koyduk şimdilik bi sıkıntı yok ama ustam tekrar bi hortum patlarsa contayı değiştirelim dedi aracım 2005 astra h 106 binde 2 hafta öncede triger ve devir daim pompasını değiştirdik aracı 89 binde aldım 10 ay önce ama hiç gaz kelebeği temizliği yapmamıştık bu sıkıntı gerçekten gaz kelebeği takılı kaldığı içinmidir? contanın yanmış olma olasılığı nedir..

Hortum patlaması ile conta değiştirmenin arasındaki ilişkiyi anlayamadım. Bu fikri veren usta, gaz kelebeğinin takılmasına ne gibi bir yorum yaptı?

Günümüz arabaları öyle kolay kolay conta yakmaz, araç bir süre yüksek gazda çalıştığı için hararet yükselmiştir, hararet artınca da oluşan basınç nedeniyle hortum patlamıştır. Burada bana göre sorgulanması gerekenler; hararet yükseldiği halde neden fan devreye girmedi, takılan devridaim görevini mi yapmıyor, patlayan hortum ömrünü mü doldurmuş?

Hortum patlatan araçların contası sıkıntılı oluyormuş öyle diyor her kez ama ben sanmıyorum contada sıkıntı olduğunu aracımın gaz kelebeği zaten tıkalıydı bir kaç kez aynı şekilde takılı kalmıştı aracı stop edip tekrar çalıştırmıştım düzelmişti bu sefer aceleyle akıl edemedim aracımda hararet göstergesi olmadığı için fark edemedim coollant level uyarısıda çıkmadı yol bilğisayarında su boşalınca uyarı verdi :) ustamın dediğine göre patlayan hortumdan lpg tesisatçısı ek almış oda zedelemiş olabilir sıkışınca patlamış olabilir dedi. Dün antifirizi koyduktan sonra baya bi bekledik aracı zorladık fan devreye girdi sıkıntı yok gibiydi.

Hararet göstergesi yok mu astra h de

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet yok.

Hararet gostergesi var,fakat hararet oldugunda ikaz isigini yakiyor,
Aksi halde maalesef gorunmuyor

gaz pedalı sensorundan dolayı olmasın? açık kalma olayı?
hortumun patlaması eğer contadan dolayı ise conta testi yapılınca belli olur,hararet göstergesi ise bilgisayar alt programından bakabiliyorsunuz.

hararet göstergeside yanmadı o an su boşalınca yol bilğisayarında collant level çıktı sadece.Bugun baya bi şehir içi trafiğinde dolaştım kelebek temizliği çok rahatlatdı aracı çok fark etti vites geçişleri bile yumuşadı.Bu conta testini nerde yaptırabilirim maliyeti ortalama ne kadardır teşekkürler.

Geri