Nescafe hariç sizin yazdığınız fiyatları çok şükür görmüyorum. Evet bi artış var ama sanki Antalyaya has bi durum gibi. Patates tarihi boyunca en yüksek fiyatı geçen yıl gördü. Onda da 2 tl idi. Birinci sınıf patates fiyatı. Manavgat Turkiyenin en pahalı ilçesi. 6 yıl kaldım orada. Küçük su tüm türkiye de 25 krş iken orada 50 -75 krş arasında oynuyordu.
yok usta antalya merkezde 75 kuruş erikli sular. 500 sırma - damla suyu. damla suda coca colanın yanında bedava gelen su diye biliyorum =)
ve tüm türkiyede durum aynıdır.
antalya merkez halk pazarında. 13 tl sivri yeşil biberin en pahalısını gördük geri kalanı 4-5 liraydı ortalama. domates 3-4 tl ortalama fiyatları.
yani sadece antalyaya özgü bir durum değil bunlar. antalyada böyleyse kırşehirdede durum aşağı yukarı böyledir. ankaradada tanıdıklar domatesin yazın 3-4 liralarda olduğunu söyledi.
inanmazsınız ama kipa ve migrostan aldığım kavun ve karpuzlar halk pazarına göre daha ucuz ve daha iyi çıkıyordu
keşke cep telefonu ile fiyatları çekmiş olsaydım. gerçi cep telefonu kullanmıyorum ama. çekebileceğim bir telefon var.
yakında biraz daha ilerlersem gördüğüm herşeyin fiyatlarını telefonla çeker burada paylaşırız ama sorun bu değil. mesela 1.5 lirayada domates var 5 ede var ama sorun perçekten bu değil.
tek sorun herşeyin geçen yıla oranla yüzde 25 yüzde 50 hatta yüzde 200 gibi zamlanmış olması. burası türkiye olduğu için birşeye yapılan zam herşeyi etkiliyor bir daha hafatda 3-4 liradan kuru soğan görüyoruz.
tamam bunlar mutfak masrafları yalnız, dediğim gibi herşeyi etkiliyor. mesela balkon sandalya minderi en kötü plastik sandalye minerini 7.5 liradan aşağı bu yıl bulamadık. geçen yıl 2.5 liradan almıştık.
Vay be üçgen peynir de denen krem peynirler o kadar zamlandı mı? O peynirler özellikle İstanbul'da yaşayan garibanların sabah kahvaltısında simitle beraber yediği en ucuz peynirdi. Artık simit+üçgen peynir+çay ile gariban kahvaltısı yapmakta lüks oldu desene
mesela migros krem peynir 2.2 olması lazımdı en son. migrosun kendi ürünü tadı biraz değişik ama heryerde bulunmuyor.
genelde yörükoğlu - pınar - içim bu markalar geçen yıllarda 2.2 gibi birşeydi 2.7 di en fazla.
şimdi ise 4.7 belki 3.7 yede satan yerler tabiki var ama genelde büyük bir zam söz konusu.
şimdi dolabı açıp baktım. geçen gün aldığımız krem peynir.
süter dilim krem peynir. markası böyle birşey. fiyatı ise 4 lira. bildiğimiz gibi klasik küçük olanlarından. 2 katlı olanlarından değil.