easytronic yokuşta park sorunu

Bu gün sanayiden çıkamadım zaten arkadaşlar, arabayıda bu şekilde satamam ölmüş eşşek fiyatına alırlar. Neyse alt kısımda oluşan arızaların 2005 serisinde bir hastalık olduğunu neredeyse tümünde yaşandığını belirttiler.

1.) Motor soğutma suyu kabı ve altındaki sensörü değiştirildi çünkü sürekli "motor soğutma sıvı kontrol" arızası veriyordu. 245 TL ye patladı bu işlem. Kıbrıs olunca biraz daha pahalı. 2005 çıkışlılarda bir hastalık haline geldiği söylendi.

2.) Tech sistemine bağladılar, "P1113 Port Deaktivasyonu Pozisyon Sensörü Devre Voltajı Düşük" hatası veriyor. Emme manifoldu ile ilgili ve büyük ihtimal emme manifoldu değişecek diyecekler yarın, 1.000 TL den aşağı olduğunu düşünmüyorum, hayırlısı. Bununda 2005 serisinde hastalık olduğu söylendi, biraz aradım forumları bir dünya var benim gibi.

Hergün yeni bir arıza çıkıyor, az kaldı bir yerden atacağım arabayı okadar üzgünüm.

Onur bey, yokuş aşağıya giderken A3'e aldığında gaza biraz basın yükseltir demişsiniz ben bunu 10 kere denedim, araba 110'na çıktı gene atmıyor motoru patlatacak belkide kalibrasyon ayarı gerekiyordur.

Belki ben 2. el satın aldıktan sonra yaşadığım sorunlar nedeni ile negatif yaklaşıyorum ancak bana öneri şeklinde soracak olursanız, yeni satın alacaklara Astra H easytronic'ten uzak durun derim en azından 2005 modelinden, yenileri bilmiyorum çünkü.

Belki de model yıllarındaki değişiklikten kaynaklanıyordur. Benim 2008'de istediğim gibi (gaza basarak) vites artırıp azaltıyorum. Hatta A1 ile yokuş aşağı denedim, yani yokuş aşağı kalktım, gazlayınca A3'e attı... Tabii yol müsaitti ve uzunca bir iniş vardı.. (Ankara çukurambar Liva'ya 24 binasından inen yokuş-eski çelik köprü bölgesi :) )

Geri