Corsa D etek vurması yardım.

istasyon28

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2009 corsa d 50000 km yapmış aracıma opel serviste 6 ay önce landirenzo lpg taktırdım.geçen hafta motorda özellikle 1-2 viteste duyulan ses hissedince opel servise gittim..büyük ihtimalle etek vuruntusu.. pistonlardan kaynaklı, garanti biteli 9 ay kadar oluyor..acaba bu neden olur..sıfır arabada daha garanti biteli yeni ,herzaman aynı yerde zamanında bakımı yapıldı,lpg aynı yerde takıldı.tamiratı konusunda servisten veya opelden nasıl hak talebinde bulunabilirim.. lpg garantisi devam ediyor..yol gösteren olursa sevinirim.. tşk ederim.

Geçmiş olsun. Araç 3 seneyi ve 50.000 km yi devirdikten + bir de LPG uygulandıktan sonra Opel'den bir şey beklemek zor :(.

trigeri değiştimi.belki ondandır

Yapma Savaş abi senki yıllardır opele biniyosun 50 binde ne olacakki araca?
Herzamanki gibi servis ihmali ve gözden kaçan arızalardan kaynaklı sorunlar vardır.
Size tavsiyem başka yerlerede gösterin.

Yapma Savaş abi senki yıllardır opele biniyosun 50 binde ne olacakki araca?
Herzamanki gibi servis ihmali ve gözden kaçan arızalardan kaynaklı sorunlar vardır.
Size tavsiyem başka yerlerede gösterin.
Doğru diyorsun, 50.000 km Opele adeta vız gelir. Benim ihtiyar 300.000 km'ye doğru koşuyor, halen maşallahı var. Ben Opel yetkililerinin vereceği cevabı sesli düşündüm o kadar :). Opel yetkililerinin ilk söyleyecekleri cümle öyle olacaktır, ikinci cümle kullanıcı hatası, üçüncüsü de neden yetkili servislere gitmediniz?

Konuya gelecek olursak 50.000 km boyunca bir sorun çıkarmayan araçta fabrikasyon bir hata olma ihtimali imkansız olmamakla birlikte oldukca zayıftır, ben arızanın kullanılan kalitesiz malzemeden veya araca yabancı olan bir ustadan kaynaklandığını düşünüyorum.

arkadaşlar,aracımı aldığım yer opel servisi bütün bakımlarınıda aynı yer yaptı, orjinal servis yani lpg de orda takıldı, öyle kalitesiz yakıtmış,lpg ve sürücü hatası değil..

bugün servisten çağırdılar.. sonuç aracın motoruna bakılacak pistonlar vuruyorsa..olgun lpg garantisi var,(lpg kaynaklı )ise garantiden karşılanacak yok başka nedense servisle ben muhatap olacağım.. yani bana ödetmek isteyecekler, ama kendileride bunun sürücü kaynaklı olamayacağını söylüyor, opele dava yada dilekçe ile başvurup hak aranabilir,,birde opel lpg için garanti kesinlikle vermiyormuş öyle anlaşmaya falan bakmayın siz..olgun lpg garanti veriyormuş,,lpgli araç için pistonlar farklıymış,,eger lpg kaynaklıysa pistonlar ona uygun takılacakmış.. bakalım sonuç ne olacak.

Sonuçta fatura sana çıkacak gibi görünüyor, inşallah yanılan ben olurum da maddi açıdan bir zarar görmezsin.

Sonuçta fatura sana çıkacak gibi görünüyor, inşallah yanılan ben olurum da maddi açıdan bir zarar görmezsin.

Bence haklı da olsanız, sadece kendinizi yıpratırsınız, sonra o parayı mecbur ödersiniz. Opel için garanti süresi 2 yıldır. 50.000 100.000 500.000 km gibi km üzerinden garanti yok.

işin içine lpg girdi mi sorunla ilgili mantıklı sebepler aranmaz.

servis bugün çağırdı.. lpg kaynaklı olmadığını,sorunun yakıt kaynaklı olduğunu söylediler.piston segman takımı kurum bağlamış,değişmesi gerekli dediler.orjinali türkiyede şuan yok gelemesi 15 gün sürer dediler.hem pahalıdır gerek te yokmuş gotze,mahle gibi markalarda olabilir hem sağlamdır hemde daha uygun olur falan bir şeyler dediler.bu aralar bütün araçlarda yakıt kaynaklı sorunlar çıkmaya başlamış,koca opel servis yalan demediler herhalde.

araç 35000 km de lpgye geçti şuan 50000 binde nasıl oluyor anlamıyorum.benzinden kaynaklı kurum,benzinide hep shellden alırım.bakımlarda kendileri bor power ve bir defada katkı koydular.

sonuç 2000 tl den yukarı hesap çıkacak herhalde.. ne yapsam bende bilmiyorum.

Geri