corsa c kullananlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 123agp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

123agp

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sorum şu olacak bendeki araç direksyonu sola dogru kırdıgımda toplarken 0 noktasını bulamıyor ve daha isteksiz topluyor sag tarafa kırdığımda daha istekli bir şekilde direksiyon 0 noktasını buluyor sizdeki araçlarda durum nasıl?

bende oyle bi durum yok yada ben dikkat etmedim direksiyon kutusundan olabilir

Öncelikle herhangi bir arıza kodu varmı varsa onun üzerinden konuşmak daha mantıklı olur ama dediğinize göre konuşmak gerekirse muhtemel eps motorundan olabileceğini düşünüyorum.

Sorum şu olacak bendeki araç direksyonu sola dogru kırdıgımda toplarken 0 noktasını bulamıyor ve daha isteksiz topluyor sag tarafa kırdığımda daha istekli bir şekilde direksiyon 0 noktasını buluyor sizdeki araçlarda durum nasıl?

peki direksiyonu sağa yada sola çevirirkenki yumuşaklık her iki tarafta da aynı mı?

Rot ayarina götür onlar sana sorunu söylesin...

Sol tarafa cevirdigimde cok az daha yumuşak soyle yani sol tarafa esnetigimde daha yumusak sag tarafa biraz daha sert ariza kodu yok direksiyon kutusu yeni.

Sol tarafa cevirdigimde cok az daha yumuşak soyle yani sol tarafa esnetigimde daha yumusak sag tarafa biraz daha sert ariza kodu yok direksiyon kutusu yeni.

Direksiyonunun altında açı sensörü var, her tamirci yapamaz yada bilmez ama bilen birini bulup o sensörün ayarına tech2 yada benzeri bir cihaz ile baktırman gerekli. hem sağ-sol sertliği eşitlenir hem de toparlama olayı çözümlenir diye düşünüyorum.

sağ sol sertlik ayarı aşırı fark yoksa önemli değil ama isterseniz sensör kaydırılarak elle ayarlanabilir.
toplama olayını rot ayarı kamber ayarı lastik durumu ya da kutu arızası belirler

Direksiyon kutusu yeni sıfir takıldı akabinde rot ayarı vb ayarlar yapıldı on takim sağlam olduğu soylendi eps ışığı hiç yanmadı.

Sensör ayarı elle yapıldı genel olarak iki tarafa sertlik eşitlendi sonuç aynı direksiyon sola toplarken 0 noktasını bulamıyor

Geri