Corsa c direksiyon kutusu problemi ortadan kalktı!!!

Acaba Gerçekten işe yarıyor mu asıl ben onu merak ediyorum...
Mesela VW araçlarında kapıyı kapatınca "TOK" diye bir ses çıkıyor insan kendini daha bir güvende hissediyor.. ve yolda giderken içeri daha az ses alırsa hakikaten süper olur...
denemekte fayda var, pahalı bir yöntem değil...

Tahminimce yastık elyafı gibi bir madde koysak süngerden daha yararlı olur gibime geliyor, sizce yanılıyor muyum??[/quote]

o tok ses farklı corsanın kilitlerinden geliyo o tıkırtı sesleri.
tok ses gelmesi için kilitlerin değiştirmek gerekir. sadece kapatırken işe yarar o kadar... :good:

direksıyon kutusundan bası agrıyan ben...bu konuda bızı aydınlattıgın ıcın cok ama cok tşk ederım..paylasım ıcın cok saol....:good: :alkis:

helanvalla' Alıntı:
o tok ses farklı corsanın kilitlerinden geliyo o tıkırtı sesleri.
tok ses gelmesi için kilitlerin değiştirmek gerekir. sadece kapatırken işe yarar o kadar... :good:

yok sadece kilitten gelen sesi demiyorum. kapıyı kapattığın zaman kapıdan gelen bir ses var sanki duvar gibi sapasağlammış gibi bir his veriyor...
neyse bakıcaz artık yapınca görecez...

Eminim dünyanın herhangi bir ülkesinde bir VW forumunda "Ya bizim kapıları kapatınca çıkan Took diye sese gıcık oluyorum. Şu opellerde olduğu gibi kapattığında tıkırt diye ses çıksa ne kadar güzel olurdu" :)diye yorum yapılmıştır.

CengoCenk' Alıntı:
Eminim dünyanın herhangi bir ülkesinde bir VW forumunda "Ya bizim kapıları kapatınca çıkan Took diye sese gıcık oluyorum. Şu opellerde olduğu gibi kapattığında tıkırt diye ses çıksa ne kadar güzel olurdu" :)diye yorum yapılmıştır.

Dostum onlar öyle derler mi bilmem ama şunu dediklerinden eminim.
"yaw şu opel servisleri hep boş hiç arızası olan yok mu acaba? bizim Vw servisleri full dolu... sürekli arıza çıkartıyor..."

Gerçek de bu zaten.. opeller genelde VW'dan daha az arıza çıkarıyorlarmış. Ustam Öyle Diyo... :) :)

anlamadığım bu süngerler nereye çekiliyor cam açılıp kapanırken problem olmuyor mu yada zaten o panzot ile kapı arasında naylon kaplama var o nu naptın...???

faithless1905' Alıntı:
anlamadığım bu süngerler nereye çekiliyor cam açılıp kapanırken problem olmuyor mu yada zaten o panzot ile kapı arasında naylon kaplama var o nu naptın...???

Corsa'larda plastik pandizotun arkasında sac var kapının içini göremezsin camlara ulaşabilmen için sacı kenardaki vidalarla çıkartman lazım...

Geçen gün vaktim vardı. Dedim şu sünger davasını uygulayayım. Çıktım üsküdara ne kadar döşemeci koltuk satıcısı mobilyacı varsa dolandım. sünger bulamadım :(
Ya giriyorum döşemeciye abi sünger lazım diyorum. Dükkanın ortasında yığma sünger var. Adam diyor sünger yok. Yuf diyorum kendine kendime yalan söylenir de bu kadar aleni söylenmez ki :)
Sanırım tipim yüzünden sünger bulamayacağım. Bulursam bu haftasonu uygulamasını yapıp resimleri burda yayınlamaya çalışırım. Şu koçtaşta ikea da falan yokmudur bu tip süngerlerden??

Bu arada iki ekleme..Birincisi arkadaşın direksiyon kutusu işleminden bende yaptırdım..Sonuç mükemmmel....Artık en sert çukurda bile araçtan aynı sıfır km araçlardan çıkan şu ses çıkıyor..." plof plof " :)

İkincisi önceki aracım volkswagen di...Kapıyı açıp kapadığında çıkan tok sesi çok iyi bilirim..Formülü şu, bende kapıyı tamir ettirirken çok incelemiştim..içinde komple yastık elyafı gibi bir madde var ama kalın....Neredeyse kapının içi kalınca o maddeden kaplı..Ve de içerideki koruma naylonunun altında metak vidalı bir kapak var..Çok başarılı....

kapı döşemeler

slm arkadaşlar benimde bir corsa c 14 comfort tek kapı var kapıların döşemeleri kol konulan yeri salmış birazda ses yapıyor izalasyon ses kesicilerin üst tarafının yapışkanları cıkmış kapının bütün civatalarını söktüm kapının iç kısmı komple boşta fakat cıkartmam için fitilin olduğu yer çıkmıyor yanı panzotu çıkaramıyorum fitilin orda tutan bişimi var . birde üstelik ben 2 sene opelde çalıştım unutmuşum işte çok sökrüm ama 2004 tü işte şimdide renault tayım ama opel baŞka yardımlarınızı bekliyorum

Geri