Corsa c direksiyon kutusu problemi ortadan kalktı!!!

helanvalla

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İstanbul/Bostancı/Opel Team e gidiyosunuz sorun ortadan kalkıyor...
Ben yaptırdım ordan biliyorum... :good:

bi de nasıl ve ne kadara ortadan kalktığını yazsan, süper olacak....

Nasılmı? Şöyle anlatayım...

Gidiyorsun direksiyon kutusu güzelce sökülüyor. Sonra tamir için bir yere gönderiliyor, orada direksiyon kutusunun içinde olmayan tıkırtı burcu denilen parça tornada hazırlanmış şekilde takılıyor. Sonra 2-3 saat içinde geliyor. Eğer rot kolları veya başlarında herhangi bir sorun varsa onlarda bu arada değişiyor tamir ediliyor. Sonra çok güzel takılıyor, ve birkaç ayardan sonra hazır hale geliyor. İşte bu kadar. Ses ortadan kalkıyor, bildiğim kadarıyla yetkili servisin benim direksiyon kutusuna vermediği garantiyi orası 1 yıl veriyor. Toplam Ücret 200 ytl... :good:

Bu arada cidden ses kesildi ben çok memnunum, birde arabanın içi boş olan kapılarına güzelce 12 mm kalınlığında ses izolasyonu yapıyorum ve mutluluğuma mutluluk katıyorum... Ses izolasyonu için harcadığım mebla ise 12 ytl...:) (kendim yaptım)

direksiyon da bi gariplik yokmu toplamama gibi yada bi garip bende yaptırdım ama konturol zorlugu yaşıyorum bende aynı işlemi yaptırdım

bide bu ses izalasyonunu kapı içindenmi yaptın

evet ya , şu ses izolasyonunun detayı verirmisin? 12 mm kalınlığındaki ses izolasyonu nedir? (malzeme) yapılışı nedir, nasıl uygulanıyor? çok soru oldu ama merak ettim

Ses izolasyonunu merak edenler kervanına bende katılıyorum. Ses izolasyonu konusu kanımca mühim bir konu.

direksiyonun toplamıyorsa doğru rot ayarına.

direksiyon kutusu söküldükten sonra rot ayarına sokmamışlardır arabanı.
tekerlekler kapanıktır..

aga78' Alıntı:
direksiyon da bi gariplik yokmu toplamama gibi yada bi garip bende yaptırdım ama konturol zorlugu yaşıyorum bende aynı işlemi yaptırdım

bide bu ses izalasyonunu kapı içindenmi yaptın

prince' Alıntı:
direksiyonun toplamıyorsa doğru rot ayarına.

direksiyon kutusu söküldükten sonra rot ayarına sokmamışlardır arabanı.
tekerlekler kapanıktır..

rot işi degil biraz sıkı oluyo yapılan burçlar ondan sıkıyor

ayrıca rota girmen gerekiyor zaten :good:

helanvalla' Alıntı:
Nasılmı? Şöyle anlatayım...

Gidiyorsun direksiyon kutusu güzelce sökülüyor. Sonra tamir için bir yere gönderiliyor, orada direksiyon kutusunun içinde olmayan tıkırtı burcu denilen parça tornada hazırlanmış şekilde takılıyor. Sonra 2-3 saat içinde geliyor. Eğer rot kolları veya başlarında herhangi bir sorun varsa onlarda bu arada değişiyor tamir ediliyor. Sonra çok güzel takılıyor, ve birkaç ayardan sonra hazır hale geliyor. İşte bu kadar. Ses ortadan kalkıyor, bildiğim kadarıyla yetkili servisin benim direksiyon kutusuna vermediği garantiyi orası 1 yıl veriyor. Toplam Ücret 200 ytl... :good: quote]

bittiniz opel team bekle beni muddapa abi seni ugraştırayım biraz madem öyle :) :help: garanti var bende yaptırıyım barim dimi yaaw:D

Konuyu dağıtmayalım :) Şu ses izolasyonu olayına gelelim :)
Nasıl oluyor 12 ytl ye 12 mm izolasyon. Şu eskiden kışın pencere aralarına yapıştırdığımız süngerlerden mi çekiyorsunuz kapı aralarına :) 12 ytl ye anca o aklıma geliyorda...

Geri