Corsa c de var olan fakat gizli kalmış özellikler

Sedat Yıldırım

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Katılım
17 Ağu 2015
Mesajlar
115
Tepki puanı
78
Puanları
28
Yaş
57
Siteyi ziyaret et
Selamunaleykum.
Arkadaşlar,benim araç Opel Corsa,2015 Model,1.3 Dizel,95 beygir,Eastronic Color Edition.R4.0 İntellilink eğlence sistemi var.Bunun gizli özelliklerini nasıl açabilirim ya da var mı?
Malum Google'dan da ulaşabildiğimiz açılabilecek 7 özellik olduğu bilgisi var.
Ben sırası ile denedim ama hiç bir özellik açma kapama mevzusu çıkmadı karşıma.
Mesela anahtarı kontağa tak çevirmede,far ve silecek kollarını aynı anda kendine doğru çek ve bir kaç saniye tut deniyor,o zaman özellikler ekranı açılacak deniyor ama olmuyor.
Mesela cam açık araçtan çıktınız,kumandadan kapıları kapatıp sonra kapatma tuşuna tekrar bas,basılı tut camlar kapanır diyor,ama deniyorum olmuyor.
Bu konuda bilgi sahibi arkadaş var mı acaba?
Bir de araca yazılım attırarak 95 beygirin 120 beygire,190 torkununda 230-235 civarına çıkarılabildiği ve de yakıtı %11 düşürüldüğü bilgisi doğru mu? Bunun için seyyar yazılıım atanlar,650 civarı,özel firmala ise 1500 TL'ye yapıyor ve araca asla zarar vermediği ve bunun için garanti verdiklerini söylüyorlar.
Yazılım attırmak iyi mi olur kötü mü?
Konuyu uzattımda,hakkınızı helal edin İnşaAllah. :)
 

HakanYildiz54

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Kas 2019
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
25
Siteyi ziyaret et
genius350
1. Özellik essentia’larda yok 2,3,4,5 falan diye belirtiğiniz özellikler görünmüyo nedir onlar?
Ve nası aktif veya deaktif edebilirim?
 

Mrtmr3

Kayıtlı Kullanıcı
18-Çankırı
Katılım
10 Şub 2021
Mesajlar
18
Tepki puanı
2
Puanları
3
Siteyi ziyaret et
Geçen servise gittiğimde aracımın bilmediğim bazı özellikleri olduğunu öğrendim.servisteki usta gerçekten müşterilere yardımcı olma açısından başarılı... Kısaca bahsedeyim 1-uzaktan kumanda(anahtar) ile camları ve sunroofu kapatabilme 2- uzaktan kumanda ile tek tek kapıları açabilme 3-silecekler aktifken geri vitese taktığınızda arka sileceğin otomatik olarak çalışması vitesten çıkarınca durması 4-aracı stop ettiğinizde kontak anahtarını çıkarıp sellektör kolunu yukarı doğru çekip bıraktığınızda kısa farlar yanıyor sonra kapıları kilitledikten sonra 1 dk sonra otomatik olarak sönüyor bunada eve takip deniyormuş 5- sileceğin 1. Kademesinde hasıla süresinin yani silme süresinin ayarlanabilmesi mümkün..... Bu özellikler aracımda varmış ama benim haberim yokmuş sağ olsun servisteki usta hepsini bir cihaz bağlayıp aktif hale getirdi o yüzden corsa c sahibi arkadaşlarımın bu olayı benim gibi bilmeyen varsa öğrenmesi için paylaşmak istedim


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
1 ve 2 olmuyor benim Essentia
 

Sedat Yıldırım

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Katılım
17 Ağu 2015
Mesajlar
115
Tepki puanı
78
Puanları
28
Yaş
57
Siteyi ziyaret et
1 ve 2 olmuyor benim Essentia
Bende 2015 1.3 dizel Color Edition paketi vardı, panoramik sanruflu.
Sadece aracı stop edip kapıları kitlemeden önce sinyal kolunu yukarı kaldırıp bıraktığımda farlar bir süre yanıyordu, köyde bu iyi oluyordu, gece eve girerken yolumuzu aydınlatıyordu. Arka camlar zaten manueldi. Sanrufu düğmesine basarak açılıp kapanıyordu. 5 yul kullandım, çok araştırdım, ustalara sordum, internetten araştırdım, kimse gizli özellikler hakkında bilgi sahibi değildi. Zaten Corsa'yı 39 bin km'de bayiye verdim 2020'de sıfır Opel Crossland X aldım. Şimdi Crossland için gizli özelliği var mı araştırıyorum, şimdilik bilgi yok ama araçta zaten en fulü, Excellence paketi.
Muhtemelen bununda vardır ama şu an bilgi sahibi olan yok.
Hayırlısı.
Rab'bim ümmeti Muhammede s.a.v. kazasız belasız huzurlu sürüşler nasip eylesin. 🤲
 
Üst