conta değişimi sonrası duman atmaya başladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şimdi ben ikinci el bir araç aldığımda ilk yaptıracaklarım...

1. Yağ değişimi

2.Hava ve polen filitresi değişimi

3.Fren balata değişimi gerektiğinde disk ve kampana ile

4. Devridaim ve triger değişimi

5. Lastikler iyi değil ise dört lastik

Bunların nereden bakarsan bak maliyeti 2000 TL yakındır.

Sıfır araç alırım bu kadar parayı vermem garanti araca binerim. 10 000 km de bir bakım yaptırsam ne yapacaklar sadece yağ değişir o kadar.

Bakma ikinci el renkli gibi görünse de kapıya koymayacaksın... maddi imkanlar varsa sıfır alacaksın kafan rahat bineceksin....
benimde gönlüm sıfır araçtan yana.ama herkes gibi imkansızlıktan dolayı,kullanım ömrünü yaklaşık iki kere doldurmuş araçlarla uğraşıyorız.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 21:46 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 21:43 ----------

sabah akşam kontrollerimi yapıp durumu gözlemliyorum.içimi hala kurt kemiriyor.

Aslında biraz marka takıntısı içinde olmasak sıfır araç kulla yada alma şansımız yüksek olur. Ama bizim milletimiz de marka takıntısı çok fazla.

Aslında biraz marka takıntısı içinde olmasak sıfır araç kulla yada alma şansımız yüksek olur. Ama bizim milletimiz de marka takıntısı çok fazla.

geçmiş olsun aracın durumu için sadece bir öneride bulunayım bak yukarda arkadaş da demiş marka takıntısına bakmadan araç alsak diyor abi sat o aracı belliki psikolojikman seni rahatsız ediyorki şu sitede rahatsız olmayan da yoktur abi aracı sat 20 ye ver üstüne 10 civarı bir para tabi varsa Fiat linea 13 multijet al ne lpg sorunu ne egrsi ne bilmem nesi babalar gibi binersin atiklikmi hızlılıkmı opelden iyi lpgyle, boğuyoruz araçları canavar gibi ben düşünüyorum almayı babalar gibi multijet aracına bir motor yaptırsan ki oraya doğru gidiyorsun gitti 5 bin sonrasını da garantisi yok hakkında hayırlısı olsun

bu olayda anlayamadığım bir şey var arkadaş beyaz duman atıyor diyor normal değil mi beyaz duman şayet benim arabamdada var hatta yolda gördüğüm tüm araçlarda var vede motor iyice ısınana kadar sürekli duman atıyor şimdi cevap yazan arkadaşların araçlarında yok mu bu duman merak ettim 2013 woswagen siroccoda varsa benim corsada da olabilir diye düşünüyorum ayrıca yağ yakıyorsa mavi duman atması lazım diye biliyorum arkadaşım egzostan yağ kokusu almış ama benzinle yağ kokusu aynı gibi nasıl anlamış yağ olduğunu? :confused:
arkadaşım sana tavsiyem lamban yanmadığı farlı bir ses duymadığın sürece fazla inceleme hastalık yapıyor ınsanda bana ustanın biri conta yakmış dedi ondan sonra 10 usta yok desede hala en ufak bir seyde acaba conta mı diyorum .

bu olayda anlayamadığım bir şey var arkadaş beyaz duman atıyor diyor normal değil mi beyaz duman şayet benim arabamdada var hatta yolda gördüğüm tüm araçlarda var vede motor iyice ısınana kadar sürekli duman atıyor şimdi cevap yazan arkadaşların araçlarında yok mu bu duman merak ettim 2013 woswagen siroccoda varsa benim corsada da olabilir diye düşünüyorum ayrıca yağ yakıyorsa mavi duman atması lazım diye biliyorum arkadaşım egzostan yağ kokusu almış ama benzinle yağ kokusu aynı gibi nasıl anlamış yağ olduğunu? :confused:
arkadaşım sana tavsiyem lamban yanmadığı farlı bir ses duymadığın sürece fazla inceleme hastalık yapıyor ınsanda bana ustanın biri conta yakmış dedi ondan sonra 10 usta yok desede hala en ufak bir seyde acaba conta mı diyorum .
aracın çalışmasında ve çekişinde sıkıntı yok.özellikle soğuk havalarda motor ısınana kadar bütün arabalar bilhassa lpg li araçlar duman atar.ama benimki motor çalışma sıcaklığına geldiği halde duman atmaya devam ediyor.bir süre öncede su eksik uyarısı vermişti.conta yı yeni değiştirdiğim halde böyle sorun çıkarması endişelendirdi beni.gün içinde toplam 9-10 km yol yapıyorum. o yüzden yağının ve suyunun durumunu eksiltip eksiltmediğini gözlemlemek zaman alıyor

Hala gitmedin mi ustana ?

hiç vaktim olmadı. şu yağ ve su durumundan emin olayım.o zaman giderim.

Ben olsam kırk kere kafayı yemiş yetmiş kere gitmiş idim :)

dediğim gibi emin olmak istiyorum.zaten gitsemde 'bizlik bir şey yok.motoru ekrar açmamız gerekir'diyecek muhtemelen.

Benim içim rahat etmez di ki bu kesin. :)

Geri