conta değişimi sonrası duman atmaya başladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar işin özü zaten burada eski mi? Allah belasını versin. Eskiye harcanan parayı kredi ödersen sıfır araca binersin. Aynı benimde başıma geldi sıfır motor yaptırdım durdu yerde conta yandı. Onu yaptırdım radyatör delindi, onu yaptırdım arka kampana ön disk derken dünya kadar para harcadım. Adam oldu mu? hayır... daha harcasam olur mu? hayır... neticede eski... istediğin kadar harca nafile...

sıfır araba alana kadar bu sıkıntıları çekeceğiz.baska bir acıdan bakarsak sıfır arabanın yüksek vergı+kasko+pahalı periyodik bakımlar=eski arabanın tamir masrafları..sanki bu denklem ve eşitlik doğru gibi.

Gökhan,bak önce mimlenmeden sen gel güzel uzun yol yap,motor ısınınca bak bakalım azlama varmı? eğer azalıyor su eksilmiyorsa yağa karışmadığı gibi eksiltmiyorsa kafana takma. Ama su eksiltiyorsa kaloriferinden gluk gluk diye su sesi geliyorsa o zaman işte motoru açtır.Ama öncesinden bize geniş bilgi ver ki yardımcı olalım

Gökhan,bak önce mimlenmeden sen gel güzel uzun yol yap,motor ısınınca bak bakalım azlama varmı? eğer azalıyor su eksilmiyorsa yağa karışmadığı gibi eksiltmiyorsa kafana takma. Ama su eksiltiyorsa kaloriferinden gluk gluk diye su sesi geliyorsa o zaman işte motoru açtır.Ama öncesinden bize geniş bilgi ver ki yardımcı olalım
dün yaklaşık 150 km yol yaptım motor ısnınca daha az duman atıyor. bu sabah kontrol ettiğimde yağda ve suda gözle görülür bir eksilme ve anormallik yok.arızalı seconder valfinin borusunu tekrar yerine takınca sanki daha az duman atmaya başladı.bir sürede şehir içinde gözlem yapayım. bakalım ne çıkacak.olmazsa motor sıcakken ve soğukken video ya çekeyim.

Ustan bir baksın ya... neticede adam conta değiştirdi.

Bence git. Neticede conta değişti belki de yapılan bir yanlış tamirden dolayı bu durum oluyor. En azından baksın derim.

Gökhan kardeşim bencede git,veli usta ilgilidir o konularda,100 km yol yaparsın gidiş geliş hatta o kadarda değil ama kafan rahat olur,bak benim arabaya da veli usta motor yaptı,11 bin km oldu sıkıntısı yok ama yazın ilk zamanlarda ara ara kafasına göre duman çıkarıyordu su buharı gibi,hatta rolantide dururken bir gün sanki eksozda çay demleniyor gibi duman vardı fakat su eksilme yok,yağ eksilme yok,neden yaptığını bende anlamadım sonradan kesildi şuan ısınana kadar kış şartları buharı var sonra onuda kesiyor.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 14:40 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 14:36 ----------

Nadir beyin de söylediği gibi 2.el mi 2.el,sorunları bitmiyor işte,sıfırına senede 300 tl fazla ver,senede 1 bakıma gir 500 ver haydi totalde 1000 tl gitsin eeee neresi karlı 2.elin o zaman,bi conta yaktı gitti 1000 tl,diskler gitti haydi bi 500 daha,balatalar,triger,debriyaj,amortisör derken radyatör,borular,kayışlar rulmanlar ooooo aynen öyle valla bi araba parasını 2-3 senede yatırıyoruz farkında olmadan,

Gökhan, Geçmiş olsun kafana takma :) sorun yok demek ki?

Şimdi ben ikinci el bir araç aldığımda ilk yaptıracaklarım...

1. Yağ değişimi

2.Hava ve polen filitresi değişimi

3.Fren balata değişimi gerektiğinde disk ve kampana ile

4. Devridaim ve triger değişimi

5. Lastikler iyi değil ise dört lastik

Bunların nereden bakarsan bak maliyeti 2000 TL yakındır.

Sıfır araç alırım bu kadar parayı vermem garanti araca binerim. 10 000 km de bir bakım yaptırsam ne yapacaklar sadece yağ değişir o kadar.

Bakma ikinci el renkli gibi görünse de kapıya koymayacaksın... maddi imkanlar varsa sıfır alacaksın kafan rahat bineceksin....

Geri