Buji yağlanması sorunu

erdogan_5561

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Ara 2014
Mesajlar
191
Tepkime puanı
1
Puanları
16
Yaş
42
Arkadaşlar benim motorla yine başım dertte. 4 ay önce motor yaptırdım şimdiye kadar 3000km yol yaptım sorunsuz çalışıyor araba fakat... arabada su eksiltme var 200km de yarım litreye yakın su eksiltiyor. Defalarca servise gitmeme rağmen çözüm bulamadık, motora jonta testi yaptık sağlam çıktı.
Bu gün bujileri değişim dedim yeni buji aldım. Bujileri söktüm 1.sıradakibujinin vida kısmında baya bir yağlanma vardı. Buradan biraz araştırdım sekmanlarla alakalı diyorlar, 0 motorda olabilirmi bu :mad: birde acaba bu su eksiltme bununla alakalı olabilirmi. Yalnız arabada tekleme filan yok çekişden düşmede yok fakat bir miktar yağ eksiltme var sanki, yağı 1 ay önce değiştim 1000Km ancak olmuştur 250-300 Gr eksiltmiş gibi.
Birde dikkatimi çeken birkonu var. Arabadan çıkan bujiler GM fakat üzerinde rusya yazıyor.Yeni aldıklarımda GM ama üzerinde Germaın yazıyor. Renkleri aynı fakat çizgiler farklı kalınlıkta. Sökerken farkettim resmini çektim.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20160610_173649.webp
    IMG_20160610_173649.webp
    53.5 KB · Görüntüleme: 49
Komple motor yapıldığına göre yapan kim ise bu su eksiltme sorununu bulma işi de bu kişilerin sorunu. Öyle yaptık bitti diye bir şey olması mümkün değil. Bence adamlar baksın bulsun bu şekilde olmaz çünkü motor yaptırmak demek komple elden geçmesi demek.
 
silindir kapağında problem var bence.
 
Araç sürekli kısa mesafelerde kullanılıyorsa bujilerde hafif bir yağlanma olması normal sayılır. Sanırım LPG'li araçlarda bir miktar su kaybı oluyor. Geçen sene aldığım LPG'li aracımda kış dönemi su eksiltmesi çok az iken şimdilerde daha fazla olmaya başladı. Yaptığım kontrollerde bloktaki su tapasının dibindeki terleme hariç (bu yerdeki kaçak minimum seviyelerde) başka bir su kaçağı bulamadım. Conta testi sağlam çıktığına göre; hortumlar ve kelepçeleri, radyatör çevresi, genleşme kabı ve de özellikle kapağı, kalorifer musluğu gibi yerlerin iyice kontrol edilmesi lazım.
 
Savaş abidefalarca kontrol ettik tüm kelepçeleri sıktırdım. Fakat dediğim gibi 200km yarım litreye yakın su eksiltiyor. Biraz daha bu şekilde kullancam artık gittiği yere kadar sonrasında adam gibi bir servise çekip gerekirse tekrar motoru açtırcam. Fakat 1-2 ay arabaya masraf yapacak durumum yok yani açıkçası.
 
Abdullah klasik bir cevap olacak ama yedek su tankına kırmızı mürekkep koyarak bakmanı tavsiye ederim en azından kaçak olduğu kısımlar daha kolay ortaya çıkar. Bence denemekte fayda var.
 
Tamam Nadir abi bi ara denerim. Ama antifiriz koyuyorum devamlı kaçak olsa leke olmazmı. Bu kırmızı mürekkep normal kırtasiyelerde satılan mürekkep mi.
 
Yedek su deposunun kapağı nasıl? Kapak arızalı veya gevşekse (kapak sıkı kapatılmalı) buradan da önemli miktarda su kaybı oluyor. Kapakta sorun varsa yan sanayi kapak yerine orijinal olanını tavsiye ederim.
 
Abdullah bey;
5 yıl vectra B2 ye bindim, bu buji yağlanma olayı, külbütör kapağının contasından kaynaklıdır. Külbütör kapağı plastik olduğundan dolayı, sıfır bile alsanız bu olayı yaşayabilirsiniz...
Sadece bujileri yağlıyor ise fazla sorun yapmayın. Ancak dışarı sızma yaparsa değiştirirsiniz. tahmini masrafınız 100-120 TL olur
Su eksiltme olayı ise, bence motorla alakalı değil. radyatör de kalorifer peteğinde, lpg regülatöründe kaçak olabilir. Mesela bende de buna benzer bir sorun vardı. Ne kadar arasakda bulamamıştık. Tesadüfen bir kış günü hortumun birinden duman gelmesi sonucu, kaçağı kendim bulmuştum. igne kadar bir delik, durur iken, gaza bassanız da kaçırma yapmıyor ama gider iken fıs fıs atıyordu :) Sizinki de bence böyle bir problemdir.
 
Savaş abi bu gün yedek su deposunun kapağını değiştirdim. Suyuda doldurdum eksilmişti yine. Kapak eski kapağıydı bakalım bir değişme olcakmı. Değiştire değiştire arabanın motorunda artık yeniliycek parça kalmadı yemin ederim :) Birkaç gün sonra tekrar sökcem o bujiyi bakalım yine yağlanma varmı. Yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim, saolun varolun
 
Geri
Üst