Evet, arkadaşlar, bugünkü süreçte de epey bir macera yaşadık. Sabah özel servisime diye niyetlenip çıktım. Ama dayanamadım tüpçüme uğradım. Sağ olsun o kadar yoğunluğuna rağmen beni sallamadı, ilgilendi şikayetlerimle.
Önce hava testi yaptık. Hava borusunu, hava filtresi kutusuna girdiği yerden ayırdık. Ayrılan borunun (yani boğaza giden kısmın önünü ) ağzını elimizle kapattığımızda araba hava alamadığı için stop ediyordu. Yani boğaza takılan mikserde herhangi bir sıkıntı olmadığı ortaya çıktı. Benim dağılan hava filtre kutum toplanmasına rağmen hava alıyormuş.
Kutuyu yerinden çıkarı tekrar topladı. Kelepçe yerlerine mecbur vida attık. Vidaları atınca kutunun iki parçası tam olarak kapandı. Geri monte ettik kutuyu. (Hava filtresi değişiminde ne yaparız bilemiyorum. Onu şimdilik düşünmek istemiyorum

) Sonra tekrar ayarlar yapıldı.
Benim ısrarım üzerine bujileri kontrol ettik. Hepsi de kararık çıkı. Yaklaşık bir aydır tam düzene sokamadığımız için. Zengin karışımla çalıştığı için kararmıştı bujilerim. Ve bu bujiler, yaklaşık bir ay önce ilk patlama sonrası değiştirilmişti. Toplamda 1500km ancak yapmıştır. Orijinal GM çift tırnak bujilerdi.
Biz de deneme amaçlı ilk patlama sonrası üzerinden tertemiz çıkarttığımız eski GM çift tırnakları taktık. Sonra yoğunluktan dolayı epey bi beklemiştik. Beklemeden sonra marş yaptım. Araba, ufak ufak patlatmalar yapıyordu. Usta da hemen yanımda olduğu için fark etti zaten. O bujileri de söküp NGK tek tırnak bujileri taktık. Tekrar avans ayarı yapıldı. Patlamalar kesildi. Performans düzeldi. Sonra ayar yaptık.
Bu arada da gaza gelip bi kutu enjektör temizleyici koydurduk depoya. Benzinde bi 50 km kullandım. Gazladım falan. Siyah duman attı epey. Benzinde rölantide çok daha düzgün çalışıyor. Ama hala rölantide (benzinde) gaz verirken önce bi algılamıyor. Biraz daha benzinle dolaşmak lazım galiba.