>> Bugün Servise Gittim -- YETKILI SERVIS FİYAT LİSTESİ ( RESIMLI )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mutlaka olması mı gerekiyor o muhafazanın?

Türkiye şartlarında evet çünkü taşda düşebilü ayuda çakabilü :D

O karter, sonradan muhafaza konulmasını gerektirecek kadar korunmasız mı?

herhalde motor yağının rahat soğuyabilmesi için biraz ince yapmışlar o yüzden çabuk delinebiliyor

Eğer bu kadar hassas ise, Opel fabrikasyon neden koymaz o karter muhafazasını?

bu soruyu kendime çok sordum ama bir türlü cavap bulamadım acaba avrupadaki yolları düşünerekten mi araçları Türkiye ye gönderiyorlar yoksa opel parçadan mı çalıyor yoksa karter muhafası ile mi geliyorlarda arabalar muhafaza burda sökülüp ayrı para ile satılıyor vs. vs. vs. kimseninde günahını almaya gerek yok aslında ama kör şeytan işte insanın aklına sokuveriyo

son yazdığın açıklama hakkında bende bişiler duymuştum araçlar geldiklerinde karter muhafazalı geliyolar ama servisler söküyor die ama dediğim gibi sadece duydum görmedim kimsenin günahını almak istemeyiz...

son yazdığın açıklama hakkında bende bişiler duymuştum araçlar geldiklerinde karter muhafazalı geliyolar ama servisler söküyor die ama dediğim gibi sadece duydum görmedim kimsenin günahını almak istemeyiz...

hayır bunlarla alakası yok. eğer arabada karter koruyucusu olursa araçlar kaza anında motoru aşşağı düşürüyor ki sürücü kabinine girmesin motor. karter koruyucu bazen motorun aşşağı düşmesini önleyebiliyor. eğer araçlar fabrikadan karter koruyuculu çıkarsa ncap testlerine de öle girmek zorunda öle olursa da büyük ihtimalle motor aşşağı düşmeyeceği için puanlar çok düşecektir. onun için karter koruyuculu çıkmaz araçlar fabrikadan sonradan takılır.

hayır bunlarla alakası yok. eğer arabada karter koruyucusu olursa araçlar kaza anında motoru aşşağı düşürüyor ki sürücü kabinine girmesin motor. karter koruyucu bazen motorun aşşağı düşmesini önleyebiliyor. eğer araçlar fabrikadan karter koruyuculu çıkarsa ncap testlerine de öle girmek zorunda öle olursa da büyük ihtimalle motor aşşağı düşmeyeceği için puanlar çok düşecektir. onun için karter koruyuculu çıkmaz araçlar fabrikadan sonradan takılır.

dediğim gibi sadece duydum görmedim :rolleyes: bilgin için teşekkürler...Yanlız takıldığın konu ozaman araçlarımızda ki karter koruyucuları bir nevi hayatımızı tehlikeye atıyor.sonuçta sert bir kazada motorun sürücü kabinine girmesi çok olası bir şey :confused:sonradan bizlere satıyorlar bunları nasılsa testlerden geçti arabalar artık diye..Düşündürücü...

dediğim gibi sadece duydum görmedim :rolleyes: bilgin için teşekkürler...Yanlız takıldığın konu ozaman araçlarımızda ki karter koruyucuları bir nevi hayatımızı tehlikeye atıyor.sonuçta sert bir kazada motorun sürücü kabinine girmesi çok olası bir şey :confused:sonradan bizlere satıyorlar bunları nasılsa testlerden geçti arabalar artık diye..Düşündürücü...

maalesef öyle:(

evet ama birde şöle düşünün dağ evine giden bir arkadaşım 528in altını azıcık sürtmüş ve karter delinmiş. 10km bile gidemeden bütün yağlar bitmiş ve daha eve gitmeden motor pert oldu. eğer koruyucu olmazsa delinmesi çok kolay. şimdi plastik karter koruyucu yapıorlar onlar kaza anında daha kolay kırılıyor ve motorun aşşağı düşmesini daha az engelliyor. ama onlarda diğerlerine göre biraz dayanıksız sert bir darbede kırabilrsin onları.

Bmw lerde bu hastalığın çok olduğunu biliyorum...nese inş başımıza tatsız bir olay gelmez arkadaşına da geçmiş olsun konuda dağılmasın :)

Bencede fiyatlar yüksek. ben iki hafta önce mutsan ıspartada 15000 km bakımı+park sensörünü 400 ytl'ye, xenon farlarıda 300 ytl'ye aldım.

fiyat konusunda arpel 1 numara

bende erzurumda etkili özel opel servisine 75 ytl ye karter muhafaza taktırdım. 200 ytl ye orta egzoz ve son susturucuyu değiştirdim. far ayarı,akü kontrolü filtreler falan değiştirdim ve bir takım temizlik yaptırdım. işçilik olarak sadece 30 ytl verdim. bugüne kadar memnun olduğum tek özel opel servisi.

Ben arabamı ilk aldığımda karter muhafazasını para vermeden takdırmıştım yetkili servise.Zaten başkada bir güzellikleri olmadı.Bozuk yollardan dolayı olmazsa olmaz bir parça benim için.Şuan piyasaya sürülen sıfır hiçbir arabadada üzerinde yok diye biliyorum.

Geri