Adam İ.melihin yüzüne bile bakmadı, elini dahi sıkmadı, ayrıca gelme demelerine rağmen geldi lafını koydu gitti.
Üstelik gazetecinin; Ortadoğudaki müslüman ülkelere Türkiye yi model olarak gösteriyorsunuz madem bu kadar demokratik bir ülkeyi örnek gösteriyorsunuz neden AB ye almıyorsunuz kendinizle çelişmiyormusunuz? sorusuna çok diplomatik ve kurnazca bir cevap verdi;
Madem o kadar ileri bir demokrasinzin olduğuna inanıyorsanız neden AB ye girmeye çalışıyorsunuz sizce bu bir çelişki değilmidir???
katılıyorum,
adam bir de ben acık konusuyorum bana kızıyorsunuz, sizi ab ye almayacaklar, onlar soylemeye cesaret edemiyor diyor daha ne desin, e ne oldu şimdi ab denen ne idüğü belirsiz yere girmesek ne olur, girsek ne olur herifler eskiden güçlüydü şimdi işsizlik onlarda da boy gösterdi,genç nüfus bizde,iş gücü bizde,onların korkmaya haklı olduğu kadar maden,petrol,tarım alanı vs hepsi bizde adam neden bizi alıp güçlendirsin ,üstelik tüm tarih boyunca haçlı seferleri düzenlediği bir ülkeye sonradan neden yardım etsin, bir kere dinler savaşı var hal böyleyken bizim başımızın çaresine bakmamız, vatandaşı morallendirip parti marti gözetmeksizin el ele verip ülke olarak güçlenip onların bize yalvaracağı pozisyonu almamız gerek, yazarken ne kadar kolay değil mi aslında uygulama da cok kolay, çekeceksin restini, sarılırsın yerli mala ve sermayeye bakalım ne oluyor,işin farklı bir boyutu da en basiti senin vatandaşına hangi ülke ne şartlarda vize uyguluyorsa,gümrüklerde ve sınırlarda,hava alanları vs.güvenlik noktalarında ülke vatandaşına kim nasıl muamele ediyorsa o ülke vatandaşına da sen aynısını reva göreceksin amerikalı ayakkabının içine bakıyorsa sen donuna da bakacaksın ,fransız mırın kırın edıyorsa sen hiç almayacaksın ülkene, varsın biraz da turizm zarar etsin zarar bir şekilde telafi edilir ama bir vatanın ve vatandaşın itibarı mühimdir,itibarını görmezden gelenin itibarını görmeyeceksin ki akılları başlarına gelsin ben yunan vizesi almak için konsoloslukta sıra beklerken amerikan vatandaşı olduğunu söyleyen bir kadın baya bir çingar çıkartmıştı siz kim oluyorsunuz amerikan vatandaşına bu muameleyi yapıyorsunuz diye ortalığı yıkıyordu en son konsolos dayanamadı kapıya çıktı sen kimsin be kadın burası amerika değil haddini bil vizen uygun görülürse verilir şimdi sesini çıkarmadan sırada bekle diye fırçayı çekmişti

işte böyle olmalı gölgesinden bile korkan,elektriği kesilse terör eylemi sanan bir memleketin vatandaşı başka ülke vatandaşını hakir görememeli,gerçi amerikan vatandaşı da korkmakta haklı sözde insan hakları,daha gelişmiş demokrasi vaazları ve bahanesiyle rejimine müdahale edip milyonlarca insanı yönetimin öldürürse ben olsam bırak başka ülkeye tatile gitmeyi ülkemde sığınaktan çıkmam