1,5 ay önce Opel Zafira aracıma BRC Marka MUCİB/Kartal’da lpg kiti monte ettirdim. km.de 0,185 TL .lık gaz yakıyor. İlk çalışma , benzinden gaza geçişte hiç bir problemim yok. Ancak, aşağıdaki problemleri yaşamaktayım.Bir sefer MUCİB/Kartal’a müracaat ettim. Yeni yazılım gelmiş, yazılım güncellendi ve hata olursa müracaatım istendi. Çok vaktim yok ve lokasyon olarak uzak bir nokta mail üzerinden başvurarak ne yapmam gerektiği konusunda yönlendirilmemi talep etmekteyim.
Problemlerim;
Bu 3 problem sefer oldu. LPG ‘de iken Benzin göstergesi normalde yeşil yanmakta. Fakat 3 sefer sarı yandı ve lpg ledi( tek led) yanıp sönerken periyodik bip sesi ile ikaz vermekte idi. Restlemek için benzine geçtim ve tekrardan lpg’ye geçerek ikazı susturdum. Burada arıza alarmı mı veriyor.
2. Yokuş aşağıya viteste iken inerken, dönüş veya yavaşlama esnasında frene basıp düşük vitese geçecek iken vites arasında araç istop etmektedir. Bu sürekli oluyor. Yeni yazılım yüklemesi öncesi 4 kez, yeni yazılım yüklemesi sonrası 5 kez oldu. Bir problem olduğunu düşünüyorum.
3. LPG’de iken çok dik yokuşları çıkamıyorum. Hele bir de durup da yeni kalkmak mümkün değil. Benzine geçerek yokuşu çıkmaya çalışıyorum. Problem lpg’den doalyı tork düşüşünde mi , yoksa baskı balata da problem mi var. ?
Yardmcı olursanız, müşteri memnuniyetine büyük katkıda bulunmuş olursunuz. İlginizi bekliyorum.