bobin mi, rolanti sensörü ve kelebek mi, yoksa silindir kapağı mı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KILIC2000
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KILIC2000

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar benimde astra h 1,6 twinport njoy aracım var ve lovato sıralı lpg var aracım sürekli tekleme yapıyor benzinde %10 kadar yapıyorsa lpg de % 50 yapıyor ve rolanti çok belirgin bir şekilde düşüp yükseliyor. özel 3 ayrı servis ve 2 lpg servisine gittim lpg servisleri bir sorun yok dedi. 1 özel servis rolanti motoru ve kelebek dedi, 2 servis silindir kapağı sökülecek dedi lpg yi bağlarken yanlış bağlamışlardır gazı geriden mi ileriden mi ne atıyor dedi, 3 servi ise bobin arızası dedi ne yapacağım ben şimdi şaşırdım.:confused:

bu tarz sorunlar çogumuzun basina geldi.
bir genelleme yapacak olursa. Bogaz ve egr temizliği ile başlamak gerek. sonrasında ise bobini degistirmek gerekebilir. yada bujiler..

ama soylediginiz sorun beni maracıma olan sorunla ayni. eger tamamen ayni ise. sorun bobindedir. bobini degistirdik sorun düzeldi. birde üsüne bogaz ve egr temizlettir cüllop gibi olur..

ozel bir servise git bobini degistirin ve deki olmazsa eskisini takarız. boyle anlas. ve test sürüsü yapin.

bu tarz sorunlar çogumuzun basina geldi.
bir genelleme yapacak olursa. Bogaz ve egr temizliği ile başlamak gerek. sonrasında ise bobini degistirmek gerekebilir. yada bujiler..

ama soylediginiz sorun beni maracıma olan sorunla ayni. eger tamamen ayni ise. sorun bobindedir. bobini degistirdik sorun düzeldi. birde üsüne bogaz ve egr temizlettir cüllop gibi olur..

ozel bir servise git bobini degistirin ve deki olmazsa eskisini takarız. boyle anlas. ve test sürüsü yapin.
10 numara açıklama diye buna derler

bujileri değiştirmiştim 2 hafta oldu daha GM nin orjinal bujisi, boğaz ve boğaz kelebeğinide 1 ay önce temizlettim, daha ne yapabilirim ki bu adamlara her gittiğimde bir parça söylüyorlar ellerinde bir cihaz bağlıyorlar ha şu arızalı değiştirelim ne kadar peki en ucuz parça 250 tl başlıyor 800 tl kadar gidiyor.

bujileri değiştirmiştim 2 hafta oldu daha GM nin orjinal bujisi, boğaz ve boğaz kelebeğinide 1 ay önce temizlettim, daha ne yapabilirim ki bu adamlara her gittiğimde bir parça söylüyorlar ellerinde bir cihaz bağlıyorlar ha şu arızalı değiştirelim ne kadar peki en ucuz parça 250 tl başlıyor 800 tl kadar gidiyor.

hocam bobin degisimine bi git istersen. Tech2de bobinin bilmem kaçıncı ateslemesi hata felan der sanirim.. yada dedigim gibi siz servise deyinki. usta bobini bi degistirelim test sürüsüne çikalım. oldu oldu. olmadı kendi bobinini takarsin geri.

bu sorunum bügün çözüldü.

forumdaki tavsiye ile buldugum usta ya gittim bana sorunun elektrik tesisatında oldugunu tüm tesisatın tekrardan sarılması gerektiğini söledi. bende kendi elektrikçime gidip komple sensörlere giden tesisat sarılacakmış dedim. Oda ustamı teşhisinden dolayı tebrik etti kaputu bile açmadan git buji al gel dedi ve değiştirdi. Sonuç bujilerden birinin tırnagında sorun varmış ve rolanti düzeldi

İşten anlayan adam olduktan sonra motorcu olmayan biri bile sesinden olayı çözüyor

Son düzenleme:
rolanti ve bogaz kelebegi dene önce..onlari temizlet

Geri