Beynimizin oyunlari

ozzann

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
27 Nis 2007
Mesajlar
299
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Kırmızı pense aklıma geldi.
 

MOKIA

Başkan
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Ağu 2006
Mesajlar
3,820
Tepki puanı
15
Puanları
38
www.iststatus.com
ilk sarı geldi daha sonra kırmızı baskın geldi kırmızı kalem dedim..
Hayret ben bile normalmişim:)

Farklı çıkanlar toplamaları yanlış yapmış olabilir
arada kaçırınca öyle balta pense bisiklet pompası çıkabiliyor

sondaki toplamda oluşan 8 rakamı kırmızı ile eşleşiyor sanırım.

Neyse bu konuyada açıklama getireyim merakınızı giderelim
altaki yazıyı okuyun


Duyuların karışması sonucu hastaların bir harf ya da rakama bakıp renk gördüğü sinestezinin sırrı çözüldü:
Beyin bölgeleri çapraz faaliyete giriyor. Bazı kişilerde belirli rakam ve sayıların belirli renklerde algılanmasına yol açan, hatta seslerin 'renkli olarak görülmesini' sağlayan 'sinestezi' (duyum ikiliği) hastalığının gizemi çözüldü.

ABD'lilerin araştırması bu durumun, beyinde farklı duyuların işlendiği bölgelerin çaprazlama faaliyet göstermeye başlaması sonucu gerçekleştiğine ilişkin yaygın kanıyı destekledi.

Duyular karışıyor
'Beş duyunun birbirine karışması' olarak da nitelendirilen sinestezi durumunda hastalar, beyaz zemin üzerine siyah mürekkeple yazılmış 5 rakamına baktıklarında bile bunu kırmızı olarak görebiliyor. Çünkü bu kişilerde, beyinde sayıların tanımlandığı bölge harekete geçtiğinde, kırmızı rengin algılandığı beyin bölgesinde de faaliyet başlıyor.

California Üniversitesi'nde yapılan deneylerde bilim adamları, duyum ikiliği yaşayan kişilerle böyle bir şikâyeti olmayan denekleri beyin tarama cihazlarıyla test etti. Sinestezi hastalarına bir harf ya da rakam gösterildiğinde, beyinde renk algılayan bölgenin de aydınlandığı görülürken, diğerlerinde sadece harf ve rakamları tanımlayan bölgede faaliyet oldu.

A kırmızı Z siyah
Daha önce yapılan diğer araştırmalara göre sinestezi durumu, herhangi bir ses duyulduğunda bunun renklerle tanımlanması şeklinde de ortaya çıkabiliyor. Sinestezi hastaları genellikle 'A' harfini kırmızı; 'S' harfini sarı; 'Z'yi siyah görüyor. Bilim adamlarına göre bu 'çapraz bağlantı', çocuğun ana rahminde gelişimi sırasında, beyin bölgeleri arasında bulunan ve yok olması gerekirken varlığını sürdüren sinir bağlantılarından kaynaklanıyor.
 
Son düzenleme:

MBugra1

Bölüm Sorumlusu
Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
4 Mar 2008
Mesajlar
2,516
Tepki puanı
0
Puanları
0
www.karinca.tk
mavi el feneri ne alakaysa :D
 
Üst