• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra H yolda duman atma sorunu

gabbeh3455

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Herkese hayırlı forumlar.
140bin de 1.3 dizel astra h sahibiyim,
Öncelikle araçtan bahsedeyim.
Araçla ilgili bir sorunum aslında yok çekişi iyi yakıtı normal.
Bu zamana kadarda yağ soğutucusu devirdaim enjektör turbo bakım mazot pompası revizyon genel kurum temizliği bu işlemlerin hepsi yapıldı.
Derdimi anlatayım ilki önemsiz ama belki ipucu verir diye diyorum. Soğukken ilk çalıştırmada kötü koku geliyor sonra geçiyor.

Asıl probleme gelelim. Aracım yolda giderken sunu farkettim tam gazda 2bin devirde tam turbo devreye girip araç asılmaya başladığında dikiz aynasında arkamda araç varsa önünde duman olduğunu fark ettim.
Araç yarım gazdayken veya tam gaz vermeye devam ettikçe atmıyor gibime geldi. Sadece tam gazda turbo basmaya başladığında 2000 2300 devirde bir puf diye atıyor.

Dikiz aynasından görebildiğim için ise mavim siyahmı beyazmı anlamıyorum ama beyaz toz gibi bir dumana benziyor.

Araç durduğu yerde sıcak veya soğukken kamerayla çektim duman atıyomu diye duman vs yok. Tam gazda durduğu yerde hafif bi kara duman atıyo oda 15 yaşında dizel araba için normal bir duman.

En ufak bi su eksiltme yok su deposunda yağ sızması yok dümdüz su. Yağ eksiltme yok yağ kapağını açtım duman atmıyor ilk açınca bir buhar var onu da üfledikten sonra bir duman vs görmüyorum.

Cs testin testlerini yaptım motor yıpranması temiz çıktı ama conta kaçakda kırmızı çıktı.

Araç hararet görmedi normal yolda 80-85 arası yoğun trafikte en fazla 98 görüyor. Zaten fan 98 de açılıyor açıldığı gibide 10 saniyede 89 90 a düşüyor 2. kademe fan varmı onu bile bilmiyorum.

Sizce nerden yapar bu dumanı normal midir. Egr ye baktır diyenler oldu ama oda yeni temizlendi sorun olsa usta derdi diye düşünüyorum.

Bana bi akıl verirseniz çok sevinirim.

Geri