Benzinliklerde Yağınıza Baktırtmayın!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bimmer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
evet arkadaşlar, size başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum.

ankara bilkent shell'e gittim geçenlerde benzin almak için. yanaştım pompaya, 50 liralık koy usta dedim içeri shell kart çektirmek için giderken pomapsı "isterseniz yağınıza bakalım kaputu açın" dedi. bende tamam dedim. gittim içeri kartı geçtim yaklaşık 1 dakika sonra geri geldim. pompacı elinde yağ çubuğu "bagajda yağınız var mı?" dedi. "var hayırdır" dedim. "yağınız 1-1.5 lt eksik ekleyelim" dedi. dedim ki "beyfendi, arabayı daha yeni stop ettim bi 3-5 dakika beklemek gerekmiyormu benim yağım bu kadar eksik olamaz". adam idda ediyor, "istediğin kadar bekle yağın eksik" falan filan. dedim sok çubuğu yerine milleti yanlış yönlendiriyorsunuz diye. adam bi afra bi tafra gitti. neyse, ankamall'a gittim. alışveriş filan yaptım. 1 saat kadar. yağ çubuğunu kontrol ettim yağ "tam" gram eksik yok.
geldim eve geri, açtım shell in müsşteri hizmetlerine okkalı bi mail döşedim. ertesi gün aradılar. istasyonun güvenlik kamerasından beni bulmuşlar :D istasyonun müdürü bi özür bi özür. işte o personalimiz çok terübeli nasıl böyle bi hata yapar biz onları sürekli eğitime filan gönderiyoruz diye. bende dedim "hadi ben biliyorum bu işleri de yağ ekletmedim. bi bilmeyene tecrübesize denk gelir tutar siz tam yağa 1-2 litre yap dökerseniz ne olur o araba?" bozulursa kim verecek hesabını dedim cevap veremedi tabi. özür diledik kapattı.
siz siz olun pompacılara güvenmeyin yoksa motoru alırsınız elinize

O da birşey mi? Ben yıkamacıda temizlik yapıyorum diye susturucunun içine su tutanlara da denk geldim :(. Ne yazık ki son zamanlarda bu tür olaylara fazlaca denk gelmeye başladık.

evet çok doğru,insanlar o kadar sansar olmuşlar ki!! Dikkat etmek gerek,Allah'tan uyanık davranmışsınız!! geçmiş olsun.

bu olay shellerde çok ya devamlı böyle biri gelip yağına bakayımmı abi diyo niye bukadar yardım etmeye çalısıyorlar anlamadım:D

İlk hata sizde baktırmayacaktınız. Ben servis haricinde kimseye baktırtmıyorum yağına.

doğru, olur böyle seyler bu memlekette .

İlk hata sizde baktırmayacaktınız. Ben servis haricinde kimseye baktırtmıyorum yağına.
Nerede olursa olsun, benden habersiz aracıma değil yağ su konmasına bile kızıyorum. Ben aracımın cam suyunda bile iyi su kullanmaya özen gösteriyorum. Malum bazı yerlerin şebeke suları aşırı kireçli oluyor.

Kaş yapayım derken az daha göz çıkartacakmış

Nerede olursa olsun, benden habersiz aracıma değil yağ su konmasına bile kızıyorum. Ben aracımın cam suyunda bile iyi su kullanmaya özen gösteriyorum. Malum bazı yerlerin şebeke suları aşırı kireçli oluyor.

Doğrusu bu Savaş abi yeni stop edilen aracın yağına bakılması yanıltıcı tespit olunur görüldüğü gibi o yüzden ben kaputu bile açmazdım. Ucuz atlatmış. Eksik yağın zararı olduğu gibi fazla yağında zararı vardır motora.

shell yokmu aynısını banada yaptılar daha zamanı olmasına rağmen hadi deiştir yağı dedik dangoz herif bi bidonu boşaltmış herhalde bende hiç kontrol etmedim 1 hafta sonra bütün contalar patladı deiştirmediğim CONTA kalmamıştı :D

Geri