Haklısın ethem abi düşük devirdeki yüksek turku çok iyi ancak Astra-J ağırlık olarak Vectra-B den biraz ağır ve C sınıfı diye geçmesine rağmen Vectradan daha çok D sınıfını hak eden bir araç. Senin eski vectra makyajlıydı ve haliyle farklılıklar var, ncap testleri bile farklı şasileri farklı. Ben kasislerden tak tuk sekerek gidiyorum ama B2 daha bir tok geçişe sahip sanırım daha ağır yapıya sahip B1 ile. Tabi emin olmamakla birlikte izlenim bunlar. Turbo 1.4 140hp 200nm ve Doğal 2.0 136hp 188nm bence kıyasıya gapışır
Doğukan bir ara manavgata dost ziyaretine gidicem, eğer çok uzak değilse sen de gelirsin bir görüşürüz büyütüp büyütmediğimi rahatça anlarız

0-100 hızlanmayı 9 saniye civarı tamamlıyorum 15 yaşındaki bir aracın ne kadar güzel kondüsyonlu olduğuna işarettir bu, fabrika verisi ayarında gidiyor arabam nazar deymesin. Bahsettiğim 1.6HDI focuslar pejo 407 1.6 HDI 2.0HDI ve hatta bir tane C1 Vectra 1.9CDTI kendileri ışıklarda iş atıp birebir tokat yemişlikleri var. Malum bunlar dizel araçlar oldukları için Chiptuning yapmadan o kadar yırtıcı değiller. Vectra 1.9CDTI 0-100 hızlanması 10sn civarında bunu da belirteyim, zaten bmw serisine ben hiç bulaşmam, ziyadesiyle tehlikeliler onları ayrı yere koyuyorum

Ben eminim ki Hafif volan + spor şanzıman oranları, headers+emme manifoldu ve yazılım uygulasam 6.5 sn gibi bir sürede 0-100 tamamlarım, opel huy edinmiş artık Alman ekolüne uyucam derken ürettiği güçlü motorların gücüne sensördü ağırlıktı tonla engel koymuş. Ayrıca hayretler içersindeyim uzun süreden sonra arabasını yerden yere vuran Mert gitti yerine iyi yanlarını gören mert geldi hahaha, yeni yıla arabamı severek devam ediyorum

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 17:46 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 17:39 ----------
Binmeden mi binerek mi neye göre kıyaslama yapıyosun bilmiyorum ama belirli bir hıza kadar 2.0 ve 2.5 kafa kafaya gidebiliyor araçlar arasında fazlasıyla ağırlık farkı, şanzıman oranı farkı, volan ağırlığı farkı var. Ancak aradaki güç farkı çok fazla yok, herkes tarafıntan takıntı haline gelmiş 93 model GT aslında çok ahım şahım olmayan bir motora sahip. C20XE de gücün törpülendiği bir motor, kadett GSI larda ve ilk GT vectra larda kullanılan 20XE motoru 160hp civarı güç 220nm civarı tork üretebiliyordu ancak sonradan C20 ye çevrilince o güç de kısıtlandı, böyle saçma motor işleri var opelde 
Velhasıl astra 1.4 turboya kafa tutarım, insignia 1.4Turboyu süründürürüm(çünkü 1500kgden fazla ağırlığı var
)