Mikronluk kesimlerle üretiliyor yeni nesil motorlar, malum motorun içinde de motor yağı dolaşıyor, atla deve olacak bir yakıt tüketimi olması pek mümkün değil. Sürücü-araç uyumu için gereken zaman bence o bahsettiğiniz süreç...
ECU da geçici data saklama gibi abuk subuk özelliklere sahip diye bilinir, sizin bilmemeniz garip geldi. Uzun yola gittiğimde 400 500km boyunca 2bin devir civarında tin tin seyrettiğimde şehir içine girdiğimde araçta gaz yememe, nazlanarak devirlenme gibi şeyler gözlemliyorum. 2-3 kez kutup başlarından söküp bir süre bekledikten sonra psikolojik olmayan iyileşmeler de gözlemledim. Buyrun siz 2013 model pırıl pırıl aracınızla benim 16 yaşındaki vectramdan ortalam 3 litre fazla yakmaya devam edin, çok bilmişlik yapmayayım ben de

8-9 litre şehir içi değerleriyle ben mutluyum arabamla

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 08:22 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:12 ----------
2.0 vectranın nesi varmış

Tamam artık sakin sakin ekonomi modunda sürüyoruz dediysek hevesimi alırken tokatlamam gereken düşük hacimli turbolu araçları güzel tokatladım bilhassa 1.6-2.0 dizeller falan 0-100 120 gibi hızlarda çok iddaalı değiller, malum onlarda turbo-lag denen gecikme mevcut ve turbo araca uzak insanlar yeterince hakkını veremiyor o araçların. Turbo alacaksan 1.6T almaya bak, 1.4T ancak 2.0 atmosferik motor denginde olabiliyor, ancak küçük hacim ve güç için turboya bağımlı kaldığından anlık tepki veremiyor ve ihtiyar delikanlılara karşı hezimete uğrayabiliyorlar, tabi TSI alırsan iş değişir onda pek bir gecikme yok düşük beygir üretmesine karşın çok stabil motor yapıları var.
dipnot : 1.4 TSI genellikle 122hpdir, 140lık olanları yeni tuzlu modellere koyuyolar