ASTRA H kasa fren

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siezma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siezma

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar yaklaşık 100-120 km hızla frene bastığımda yaklaşık 40-50 km hıza yavaşlarken bir ara sanki pedalda serleşme ve vurma oldu ABS den dolayı olduğu biliyorum ama yinede bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim acil frene bastığımızda yüksek hızlarda bu hep olur mu normal bir durum mu

bu konuda fikri olan yok mu acaba

Abs den dolayı oluyor aniden frene sert basınca sertleşir ve vurma yapar normaldir

arkadaşlar yaklaşık 100-120 km hızla frene bastığımda yaklaşık 40-50 km hıza yavaşlarken bir ara sanki pedalda serleşme ve vurma oldu ABS den dolayı olduğu biliyorum ama yinede bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim acil frene bastığımızda yüksek hızlarda bu hep olur mu normal bir durum mu

ya bu sorun bendede var haftaya servise gideceğim bakalım...

Abs'li araç kullandınız mı daha önce bilmiyorum ama eğer tek hamlede tekerlekleri kilitlediyseniz bu çok normal bir durum. Tekerler kaymaya başladığı anda vurma yapar...

daha önce de astram vardı g kasa ondada ABS vardı o daha kötüydü en ufak frende vuruyordu bu H kasalar daha iyi ama yinede bana yeterli değil gibi geliyor sanki ya bir sorun var yada biraz astralarda fren daha zayıf belkide daha güvenlidir böyle çokta bu konuda fikrim yok aslında sadece merak ediyorum
ya basmanın bir tekniği var yada bende bir sorun var ben ani frene basmak zorunda kalsam ne olacak vurmaya başladığı anda durması çok zor

Çok anormal bir durum yok gibi gözüküyor. Hız 40-50'ye düşünce lastik kızaklamaya başlamış ve ABS devreye girmiştir.
Burda yol durumu, hava sıcaklığı, lastik havası, o marka lastiğin frenleme ve tutunma performansı gibi diğer parametreler de önemli.
Ayrıca Astra'ların fren performansı sınıfının iyilerindendir.
Eski bir G kasa kullanıcısı olarak da, H kasaların fren performansı ise tartışmasız daha iyi.

teşekkür ederim paylaşımınız için

Geri