astra h hararet

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan daukan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Tabiiki doğru değil çünkü yüksek ısıda yakıt yanmaz aksine patlar ve bu da vuruntuyu oluşturur ama opel servislerinde her sorunun mutlaka bir cahilane açıklaması vardır... Neymiş yüksek ısıda yakıt daha verimli yanarmış.... Oldu emin olsun öyledir....

Peki sorsaydınız yakıtın yanması için 90 derece çokmu düşük ısıymış

Son düzenleme:
Tabiiki doğru değil çünkü yüksek ısıda yakıt yanmaz aksine patlar ve bu da vuruntuyu oluşturur ama opel servislerinde her sorunun mutlaka bir cahilane açıklaması vardır... Neymiş yüksek ısıda yakıt daha verimli yanarmış.... Oldu emin olsun öyledir....

Peki sorsaydınız yakıtın yanması için 90 derece çokmu düşük ısıymış

senin bu opelle derdin ne ..beğenmiyorsan bu arabayı ,ya da bu markayı girmezsin forumlara olur biter.görüşte belirtme...servisin açıklamasını cahilane buluyorsunda senin açıklamalarına ne demeli..çok mu aydınlatıcı açıklamalar..milletin kafasını bulandırmaktan başka bildiğin yok...millete cahil diyorsunda önce kendi yaptığına ve kendi üslubuna bak..

her sorunu opelin pardon opellerin!!! sorunu olduğunu öne sürmek çok yanlış bence...hemen sorun markanın sorunuymuş , opeller sorunlu araçlarmış gibi algılanıyor...kullanılan ifadelere dikkat etmek gerekir...

Sonuna kadar katılıyorum-ki bu tarz parçalar yani özellik arzetmeyen parçalar genelde hep aynı markadır. Bosch'tur valeo'dur.. Opelde de öyledir vwde de mercedeste de...

Diğer taraftan soğutma sisteminde su yok, G bilmemkaç diye bir sıvı var. O sıvı 120+ sıcaklıkta kaynıyor. Isı iletkenliği suya göre çok daha fazla, çabuk ve fazla ısınıp çabuk soğuyor. Yani eski sulu dönemlerdeki tehlike eşikleri artık daha yukarılarda... 113 - 115 dereceler problem değil. Yine de içi rahat etmeyenler radyatör ızgarasını içeriden dışarı doğru hava tabancasıyla temizletsinler.

Son düzenleme:
valla arkadaşlar bende başka sebepten servise gttim. arabanın 113 derecede fan açtığını söyledim ustaya. abi sen nerden biliyorsun dedi. neyse sonuçta 112 derecede fan açtığını söyledi astra h ın bu normalmiş

mert kardesim..astra 1.6 larda yakitin en az harcamasi icin 103 derecede calismasi icin temrostadi 103 derecelik konmustur....ne zaman gaza basarsan 90 inmesi lazim... yani fan acilmasi lazim..
gelelim diger kardeslerimin opel sicak oluyormus yag yakiyormus...duyumlari bosverin
yakmayan arac anormaldir ki yakmayan aracta yoktur...bu ister az ister cok olsun piston edrafini yaglayan yag yanma oldasinda yanmamasi olasiligi varmi? orda ince filim olusuyor sürtünmeyi engellemek icin....yakmiyor diyen yalan der..ha saglikli motor dur yag kalitelidir bu 15000km 300 veya 500ml olur..ama yakmiyor demek yanlistir...
eski motor yataklari asinmis kömlekler ile piston yüzükleri asinmis arac veya sibop contalri eskimis arac yakar....bunun ne opel ile ilgisi ne diger araclarla ilgisi var...her arabada merak etmeyin ayni kafa agrilari mevcut...hatta fazla olanlar daha cok :D

Son düzenleme:
teşekkür ..böyle aydınlatıcı bilgiler verelim işte...çamur atmanın ne mantığı var..hele böyle bir forumda....

İyi siz bildiğiniz gibi devam edin o halde şimdi değil 10 yıl sonra motor ısısının 90 üzeri olmayacağını öğrenirsiniz

Arabayı ilk aldığımda harraretin 113 olması benimde canımı sıkan bir konuydu ama için rahat olsun. Yıllardır kullanıyorum sorun yaşamadım. Opel mühendisleri neden böyle yapmış çözemedim ama mühendis onlar mutlaka vardır bildikleri.

Opel dandik yağ eksiltir arıza çıkartır diğenlere kendi deneyimlerimi paylaşim.

2006 1.6 gtc kullanıcısıyım.yeri geldiğinde aşırı egresif kullandığım halde beni hiç üzmedi 10.000 km'lik aralılar ile yağ değiştiriyorum yağ eksiltme problemi yaşamadım, Aşırı tüketim yapan bir araç değil. Yaşadığım canımı sıkan tek problem 20.000km deyken ateşleme bobini bozulmuştu onun dışındada hiç bir yerinden sıkıntı yaşamadım.

herkese teşekkürler arkadaşlar
sonuçta araç 95000 km olmuş motor hala sağlam ve hiç yağ eksiltme yok. demekki problemde yok. fazla zorlamamak lazım

Valla sıcaklık biraz yüksek tabi ama normal deniyor Opel'ler için.

Geri