Astra H 2008 arka stoplar

Benim de sağ arka stop lambamda buğu oluştu :D

Sol tarafta birşey yok. Sanırım yalıtımı ile ilgili bir konu. Ne zaman şiddetli yağmur yağsa içine su alıyor çünkü, ufak ufak damlacıkları akşam farketmiştim, sabah geldiğimde buharlıydı farın içi.

Haftaya servisi arayıp randevu alacağım ve değişim isteyeceğim, bakalım ne yanıt verecekler.

silikonla hallolmaz mı?

arkadaşlar boşuna uğraşmayın hepsi buğu yapıyor benim 2008 astrada 3 defa değişti stoplar :( ama yine buğu yaptı çözüm yok tek çözüm astra h lerin ilk çıkan stoplarndan almak onlar zaten beyaz buğulu gibi

E ama öteki stop yapmıyor. Demek ki onda bir problem yok.

Yenisi takılırken, hem problem olmayan eskisine hem de yenisine silikon yapılırsa problem ilelebet ortadan kalkar diye düşünüyorum. Eski su alana silikon yapılsa bile düzelmeyebilir, kaçan su tekrar tekrar buharlaşabilir içinde.

arkadaşlar silikonla milikonla olacak iş değil ben bu stop lar için 2 ay araştırma yapmıştım sorun şu astra h lerin stop farları su almıyor kesinlikle bunu bizzat kendim defalarca denedim buğu yapmasının sebebi su alması değildir sebep şu astra h lerin stop farlarının yapısı ince yani soğuk ve sıcaktan çok çabuk etkileniyor mesela örnek veriyorum bunu tüm astra h ciler deneyebilir özellikle (karartmalı stop farı )olanlar denesin hava soğuk iken farlarını açın uzunlar ve park lambaları açık bir sekilde 15 dakkika kadar turlayın normal hızda sonra durup stoplara bakın nasıl buğu yaptığına tabi fazla olmuyor sadece üst kısımlarda hafifden sebep dışarısı soğuk farın içi sıcak bundan dolayı buğu yapıyor eğer farların plastiği biraz daha kalın olsa dışarıdaki soğuktan etkilenmez ve buğu yapmaz arkadaşlar tecrübeyle sabittir deneyin ve görün .

arkadaşlar söylemeyi unutmuşum benim farlar 3 defa garantiden değşmişti ve araştırmalarımda dikkatimi çeken bir husus genelde dikkat edin sol stop farı sağdakine göre biraz daha fazla buğu yapar bunada dikkat edin

Benim solda birşey yok, sağda içi gözükmüyor bazen buğudan.

Üstelik gene sol stop pırıl pırılken, sağdakinin içinde resmen su damlacıkları, hatta birikinticikleri görülüyor. Bugün dikkat ettim bu su damlacıkları leke bile yapmış stopun içinde.

Üstelik gece gündüz farklarının çok daha fazla olduğu bahar aylarında bile yapmıyordu bu kadar buğu, ne zaman yağmurlar azıttı, yapmaya başladı.

Sorun bariz ve basit. Bir yerlerden bu stopun içine az da olsa su giriyor, giren su sıcakta buharlaşıyor ve stopun içindeki havaya su buharı olarak katılıyor, en ufak sıcak soğuk farkında da kondanse olup yüzeylere yapışıyor (ki buğu dediğimiz hadisenin bilimsel açıklaması budur). Bu su buharı, yani su, yani nem, o stopun içinden uzaklaştırılmadığı sürece tamamen geçmez, siz geçti diye gördüğünüzde su buharı olarak stopun içinde zaten mevcuttur ve ilk ısınmada da kondanse olup buğu şeklinde açığa çıkar. Stopun içine nem bir kere girdi mi artık geçmesi çok zor. Benzer hadise içine su kaçan saatlerinizde de gerçekleşir, bir kere su kaçtı mı, o buğu saatin içinden kolay kolay geçmez.

Yapılacak şey basit. Her iki stopun da içine değil su, nemli hava bile girmeyecek şekilde çepeçevre silikonlanması. Eğer stoplar kuru bir ortamda üretilmişlerse (yani içindeki hava kuru ise; ki olması gereken budur) bir daha buğu muğu yapmaz.

Gene yaparsa, gider LED'li stop takarım, hem şekil de olur :)

Geri