ya beni sinir eden olay ışıklarda durmaya yakın frene hafif basıyoken arabanın freninin bir tutup bir tutmaması şeklindeki hafif öne arkaya salınım yapması. ha birde bu diskler sıfır...
ferodo marka rezil de edeyim burdanama eşşeklik bende tornacıya götürmedim takmadan önce kabul ediyorum
![]()
bugün üşenmessem ön diskleride ölçücem poryalarla beraber... ön disklerden kaynaklıda olabilir bu sorun...
arka poryalarda çok şükür hiç yamukluk yoktu. inşallah ön poryalardada yoktur.
direksiyon titremesi nadiren yüksek hızlarda yapabiliyor çok hafif... önlerede yeni disk takmayı düşünüyorum hazır sökmüşken...
bir diğer kafamı kurcalayan rod kollarını değiştirmek için rod kolu sökme aparatı olmadan boru anahtarı yada ayarlı pense ile sökebilirmiyim astrada? rod kolunun direksiyon kutusuna bağlı olduğu kısım ulaşılabilir bir noktadamı arabanın altından?
Bir tutup bir tutmama astra h larda kalasik sorun sebebi de kaliper içindeki pistonların 1.3 ve 1.6 larda metal olması. Bunlar zamanla paslanıp şişiyor ve fren performansı çok düşüyor. Her balata yada disk değişimde bakımı yapılması lazım, aksi takdirde sorun düzelmiyor. Yetkili servislerde prosedür gereği yapılır. Ama Selim abinin tabiri ile Çoban Usta bilmez bunu. 2.0 ve opc lerde 321 mm diskli olanlarda pistonlar farklı ...