Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ne yazık ki yok. Anahtarda ufak bir ampul birde pil var açarsanız görürsünüz. Onun haricinde chip filan yok. Zaten yedek anahtarda da olması gerekirdi. Yedek anahtarda bildiğin plastik odun gibi birşey içi açılmıyor bile
İmmoblizerlı bazı araçlarda kontağı çevirince anahtar resmi çıkıyor hakkaten ve anahtarı tanıyıp öyle açıyor motoru. opellerde olmaması enteresan geldi bana, immo yoksa bile mutlaka başka bişi vardır. birkeresinde ben kontağı dışarı doğru çıkardığını görmüştüm eski astramda alarm çalınca. ama tesadüfmü oldu onu bilmiyorum işte.
valla benim arabada da yok immo,normal yedk anhtar yptırdık 10 liraya,ve gayet kullanıorum ama kilitleme kısmında şöle bişi var,mesela kapıyı kilitlemek için şöför kapısı tarafından anhtarı sağa çevrmek grekiyor,çevirip tekrar anahtarı düzleştirirseniz kapı içerden açılabiliyor.ama sağa çevrdikten sonra öle bırakıp anhtarı çekerseniz çock kilidi görevi yapıomuş ve kapı içeriden açılmıyor,bnde bunu opel kılavuzundan öğrendim
Opel Astra F araçların anahtarların altında ufak bir boşluk var ve o saat piline benzer aygıta bağlıdır.Bu anahtarın özelliği, diğer basit kopya anahtarla motoru harekete geçirmemesi.Benim aracımdada vardı bu sistem anahtarım bozulunca chipini kırdırdım.
Nasıl yani yokmu anahtarcıyla konuştuğumda elimdeki anahtarı yapacaktı yok dedim bu kalsın dedim o zaman yedek anahtarını sustalı yapabiliriz onun içindeki chip lazım bize dediydi
hayır işte yanlış biliyorsunuz.anahtarı sağlam olan birisi varsa bakabilirsiniz.bu olay araba hırsızlıklarında düz kontak yapmayı engelliyor ve motoru kitliyor.
Nasıl yani yokmu anahtarcıyla konuştuğumda elimdeki anahtarı yapacaktı yok dedim bu kalsın dedim o zaman yedek anahtarını sustalı yapabiliriz onun içindeki chip lazım bize dediydi