Askerlik hakkında_???

Bir konuya açıklık getirmekte fayda var. Askere erken alınma ayrı devre kaybı ayrı şeylerdir. Devre kaybı; asker kaçağı, hapisten çıkma gibi durumlarda olur, yakalandığınız anda direk kıtaya gönderilirsiniz. Erken askere alma; (aslında tam tanım olmamakla birlikte böyle adlandırırsak) Normal askerlik zamanınız gelir, mazeretiniz nedeniyle belirlenen tarihte askere tertiplerinizle beraber gidemezsiniz. Mazeretiniz ortadan kalktıktan sonra normal tertip zamanı beklenmeden en yakın zamandaki sevkiyatla askere gidersiniz. Yani mazeretiniz olmasaydı diyelim 3. tertip askere gidecektiniz (doğum tarihi ay/yıl olarak hesaplandığı için) tecili kaldırdıktan sonra 1. veya 2. tertip olarak askere alınırsınız, illaki 3. tertibi beklemezsiniz (emsal tertipleriniz askerde olduğu veya teskere aldığı için).

bende aynı konuyu araştırıyordum bende 23 yaşındayım tecil bozduracağım nisanda.benim şubemin sevk tarihi mayıs 2010.benim bildiğim yaşı geçtiğimiz için hemen alıyorlar... neden devre kaybı gitmek istemiorsun kardeşim?

Hemen şu hafta gittiğimizi var sayalım biz 89/4ün devre kaybı olarak gitmiş oluyoruz (Savaş abi açıkladı devre kaybı bize değilmiş) yani o adamlar teskere alır biz 1 ay daha bekleriz oracıkta tek başımıza 89/4 olarak.Sende tahmin ediyosundurki şuanda herkezin benle konuşması askerlik :) ve herkez ceza alma tetiplerinle teskere al onlar gidince 1 gün bile bi ömür geliyor diyor ki hakketten öyle düşünsene bütün arkadaşalrıın gidiyor 1 ay daha ordasın allah korusunya :D

Bu arada çok yakın bi arkadaşm gitti 89/4 adam haziran ayında bozurdu yani 3te yollayabilirlerdi ama 4e kadar beklettiler başka bi arkadaş ekimde bozdurdu hemen aldılar ben anlamadım askeriyedeki mantığı :s

askerliğin mantığını anlayamassın çünkü yoktur :) şubene askerlik için başvurduktan sonra, şuben ASAL ile sistem üzerinden gerekli işlemleri yaparak, seni mümkün olan en yakın tertip ile askere yollarlar.Şu anda ortalama 45 gün de bir asker alınıyor, 4 tertip ve her tertibin A ve B leri toplam yılda 8 kez asker alımı var.Dolayısı ile sen başvurdugunda işlemlerin bitince sana en yakın dönemde ,diğer devrelerinle birlikte askere gideceksin.

Bu arada bir tavsiye; askerlik kişiye göre değişir ve herkesin askerliği,yaşadıkları birbirinden farklıdır.Dolayısı ile çevrenden duyacaklarına çok kafayı takma,Allaha emanet ol, İnşallah sağ sağlim görevini yapıp evine, sevdiklerinin yanına dönersin

her bir askerlik şubesinin sevk tarihi farklıdır, askere gönderme tarihlerinde bağlı olduğun askerlik şubesinin sevk tarihleri de önemlidir.

Tecilli oldugun için devre kaaybı olarak gitmeyeceksin. baglı bulundugun şube 2010 yılı için ne zaman asker gönderiyorsa o zaman askere alınırsın. şubat göndermiyorsa şubatta gidemesin. agustos gönderiyorsa agustosta gidersin. gibi.

Per.Tğm. Aydın Özcan
Bala Askerlik Şubesi Eski Başkanı. :)

Tecilli oldugun için devre kaaybı olarak gitmeyeceksin. baglı bulundugun şube 2010 yılı için ne zaman asker gönderiyorsa o zaman askere alınırsın. şubat göndermiyorsa şubatta gidemesin. agustos gönderiyorsa agustosta gidersin. gibi.

Per.Tğm. Aydın Özcan
Bala Askerlik Şubesi Eski Başkanı. :)

Hadiiii mayısa kaldık o zaman :(

erken gitmek istiyorum diye dilekçe verebilirsin ama şubat için dilekçe başvurusu için zaman kalmamış olabilir direkt şubenle irtibata gecmende fayda var.

bu durumu en çok araştırıp en çok eğlenip gitme zamanını en iyi belirleyen benimdir heralde :) okuldaydım trabzonda üniversite okulum uzadı askerliğimi tecil etmemişler ama ben trabzonda okuldayken eve 2 defa polis gelip beni sormuş asker kaçağı demişler benm için okulum ocakta bitti geldim istanbula araştırdım bi tanıdık buldum askerlik şubesinde öyle gittim şubeye dedi eğer muayeneni 21 şubata kadar yaparsan kasımda gidersin dediler 22 sinde gelirsen devre kaybı olursun hemen gidersin dediler bende martda gitmek istiyorum dedim biras gezmek ve askerliğimin bitişini tam yaza getirmek için :) polise yakalanma dedi yeter mart 21 e kadar gezdim tozdum polisde çevirdi bi kere gbt dede bişey çıkmadı nasıl olduysa 21 martta şubeye gittim muayenemi oldum sülüsümü aldım 23 martda izmir narlıdereye teslim oldum 6 haziranda askerliğimi bitirdim direk tatile :)

Meslek yüksek okulu mezunuyum bu sene açık öğretime yazıldım bu hafta gidip tecilimi bozdurmayı düşünüyorum.Beni şimdi devre kaybı olarak hemen alırlar mı_? Yoksa 90lılarla beraber şubattamı alırlar_? Devre kaybı gitmek istemiyorumda..
Sennin yaptığının aynısını yaptım.Yüksek okul bitti ve tecil ettirdim. Sonra gittim bozdurdum 86/1 askerlik yaptım TUNCELİ de bi dağ karakolunda . Devre kaybı olarak yapmadım yani . Sendede muhtemelen DK olmaz.

devre kaybı olmaz ama bana sorarsan bitir okulunu kısa dönem yap

Geri