Artik polisten kaçiş yok

polisten kaçılmaz canları istedimi afedersiniz poponuzdan düşen kıldan sizi bulurlar...

ayrıca konu başlığı da hatalı bence, polisten kaçış zaten yoktu daha önce de, artık yok demek hatalı olur.. ayrıca polisten kim kaçar? suçlular değil mi? ben bugüne kadar hiç kaçmadım polisten.. kaçanlar düşünsün, kaçan kovalanır arkadaş, kaçmayın siz de...

ya en basitinden forumda bile ceza olayı var, bende öğrendim bugünlerde, koskoca devletin kuralları olmasın mı? çok saçma bir konu bu ya gerçekten, kapatılsın bence, daha fazla konuşmak çok gereksiz, polis ceza yazmışta, pirim alacakmışta, yazdırmayın ceza sizde onlarda alamasın pirim falan... kimse kimseye durup dururken yazmaz ceza, bir sebebi mutlaka vardır. polis olmasın ülkede, kanun da olmasın vahşi batıya dönelim bizde, hızlı silah çeken yaşasın, saçmalamayın arkadaşlar lütfen yaaa... birinib başı sıkışsa ilk cümleniz imdaaaat polis yok muuuu? kurtarıııın,,, olur, ama kendi hatandan ötürü ceza yazınca da ağzına geleni söyle, hem pastam bütün dursun hem karnım doysun...

ben daha da ileri giderek diyorum ki, polisle çatışan adam, polise taş atan saldıran adam yaramaz adamdır, kanunsuz, kendisini kanunun üzerinde gören biridir ve sorgusuz sualsiz ortadan kaldırılması lazımdır, adam doğru dürüst birisiyse zaten polisle kanunla işi olmaz, polise saldıranı da yokedin gitsin ortadan.... ülkede çok temizlik lazım valla...

önce öz eleştiri yapıp hatayı kendimizde aramamız lazım. 1985 senesinde ehliyet aldım ve 1988 senesinden beri araba sahibiyim,
Allaha şükür kendimden kaynaklı bir kazam yok. sadece şirket arabası ile yolda 70-80 km. hızla seyrederken bir hafta önce serviste tüm bakımları yapılan arabanın sağ rotbaşı civatasını düşmesi sonucu biraz tecrübe bir de karşıdan gelen olmaması sonucu hasarsız sayılabilecek bir bir kaza atlattım.
bunca yıllık şöförlüğümde 12-13 yıl önce annemi Ankaraya hastaneye götürüken Polatlıya girmeden 80km. hızla sözde radara girdim.( ne radar levhası, ne meskun mahal veya hız sınırlaması levhası vardı. hızım ise 80 km.) itiraz bile etmeden 1,5 milyon ödedim bir de puan cezası yazdılar. yediğim ilk ve tek ceza da budur.
evet kanunlar eksiktir, hız sınırları düşüktür vs. haklısınız. ama ülkenin şartları budur ve arabanın üzerine çıkan şahıs bunları bilerek ve kabul ederek çıkıyor.
herkes bilinçli, duyarlı ve sorumlu olursa sorunların çoğu zaten ortadan kalkar.
polis bizim güvenliğimiz ve kamu düzeni adına görev yapıyor. bir yerde rüşvet alan varsa mutlaka onu alıştıran ve verenler vardır. toplumda hiç bir olgu kendiliğinden oluşmaz, bu bir arz talep meselesidir. talep oluşursa arz da kendiliğnden ortaya çıkar.
bir kişi ne için rüşvet verir, suçludur çok vereceğime az verip kurtulayım diye verir.
yani ortada bir şuç ya da eksiklik vardır.
herkes sorumlu davranırsa polis ya da bir başkası ne için rüşvet isteyecek. bilerek şuç işleyen kişi zaten cezayı baştan kabul etmiş demektir, o halde ya resmi olarak sonucuna katlanacak ve rüşvet vermeyecek. veriyorsa şikayet etmeyecek.

Çok doğru, ben en son ne zaman ceza yediğimi unuttum. Elimden geldiğince kurallara uymaya çalışıyorum. En çok ihlal ettiğim kural uzun yolda hız limitini az da olsa aşmak :(. Bu durumda ceza yersem polisi değil de kendimi suçlamam gerekmez mi?

hız limiti şehir dışında bir miktar aşılabilir tabiki :), bende aşıyorum yolun durumuna ve mesafenin uzunluğuna göre ama emniyet kemeri,kırmızı ışık,sollama,tabelalar... mümkün mertebe uymaya çalışıyorum,kurallar sayısız acı tecrübelerden sonra konulmuş ve şekillenmiştir,neden o acı tecrübeleri bende yaşayayımki, işin vicdani boyutuda vardır,kazalar benden kaynaklanmasında nasipse olur sen düzgün kullanırsın adam gelir vurur ona yapacak birşey yok, önce can güvenliğim gelir ve aracımda yolculuk yapanların can güvenliği, bu büyük bir sorumluluk.

hangi konuda müracat edeyim?
bir sorun olursa onlar beni bulur...
bi sebep yokken ben neden rahatsız edeyim adamı,
eminim daha önemli işleri vardır... :)

mail atabilirsiniz , ihbar vb için açılan bir mail adresi vardır oranın, daha doğrusu her emniyet müdürlüğünün vardır, onlar her gün düzenli bakılarak değerlendirmeye alınır bu sizin için bir seçenek olabilir.

kimse kimseye durup dururken yazmaz ceza, bir sebebi mutlaka vardır. polis olmasın ülkede, kanun da olmasın vahşi batıya dönelim bizde, hızlı silah çeken yaşasın, saçmalamayın arkadaşlar lütfen yaaa... birinib başı sıkışsa ilk cümleniz imdaaaat polis yok muuuu? kurtarıııın,,, olur, ama kendi hatandan ötürü ceza yazınca da ağzına geleni söyle, hem pastam bütün dursun hem karnım doysun...

ben daha da ileri giderek diyorum ki, polisle çatışan adam, polise taş atan saldıran adam yaramaz adamdır, kanunsuz, kendisini kanunun üzerinde gören biridir ve sorgusuz sualsiz ortadan kaldırılması lazımdır, adam doğru dürüst birisiyse zaten polisle kanunla işi olmaz, polise saldıranı da yokedin gitsin ortadan.... ülkede çok temizlik lazım valla...

kesinlikle haklısınız Sertan bey.

önce öz eleştiri yapıp hatayı kendimizde aramamız lazım. 1985 senesinde ehliyet aldım ve 1988 senesinden beri araba sahibiyim,
Allaha şükür kendimden kaynaklı bir kazam yok. sadece şirket arabası ile yolda 70-80 km. hızla seyrederken bir hafta önce serviste tüm bakımları yapılan arabanın sağ rotbaşı civatasını düşmesi sonucu biraz tecrübe bir de karşıdan gelen olmaması sonucu hasarsız sayılabilecek bir bir kaza atlattım.
bunca yıllık şöförlüğümde 12-13 yıl önce annemi Ankaraya hastaneye götürüken Polatlıya girmeden 80km. hızla sözde radara girdim.( ne radar levhası, ne meskun mahal veya hız sınırlaması levhası vardı. hızım ise 80 km.) itiraz bile etmeden 1,5 milyon ödedim bir de puan cezası yazdılar. yediğim ilk ve tek ceza da budur.
evet kanunlar eksiktir, hız sınırları düşüktür vs. haklısınız. ama ülkenin şartları budur ve arabanın üzerine çıkan şahıs bunları bilerek ve kabul ederek çıkıyor.
herkes bilinçli, duyarlı ve sorumlu olursa sorunların çoğu zaten ortadan kalkar.
polis bizim güvenliğimiz ve kamu düzeni adına görev yapıyor. bir yerde rüşvet alan varsa mutlaka onu alıştıran ve verenler vardır. toplumda hiç bir olgu kendiliğinden oluşmaz, bu bir arz talep meselesidir. talep oluşursa arz da kendiliğnden ortaya çıkar.
bir kişi ne için rüşvet verir, suçludur çok vereceğime az verip kurtulayım diye verir.
yani ortada bir şuç ya da eksiklik vardır.
herkes sorumlu davranırsa polis ya da bir başkası ne için rüşvet isteyecek. bilerek şuç işleyen kişi zaten cezayı baştan kabul etmiş demektir, o halde ya resmi olarak sonucuna katlanacak ve rüşvet vermeyecek. veriyorsa şikayet etmeyecek.

Ahmet bey sizede canı gönülden katılıyorum, kanunu bilmemek mazeret değildir.

Geri