aracın ön yolcu koltuğu altındaki kopuk kablo

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ECANER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ECANER

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar foruma yeni üye oldum. bu konuyu teknik servis te araştırdım ama bulamayınca buraya yazdım. aracımın ön sağ koltuk altında yeni fark ettiğim kopuk kablo var. bir tarafı sarı renk kaplama diğer tarafı siyah renk kaplama. kaplama içinde de iki adet kablo var sarı renk kaplama olanın üzerinde Y12 diye numaralama var. ne kablosu olduğunu çıkaramadım. Bu arada aracım aldığım günden bu yana hava yastığı ikaz lambası yanıyor bununla alakalı olabilirmi kendim kopuk kablo bağlantısını yapsam bir sıkıntı olurmu
konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum
aracım vectra cd 99 mod.

koltuk altı kabloları hava yastıklarıyla ilgili. Bir ara opelde modaydı o seoketlerdeki bir temazsızlık lamba yaktırıyor soketi atıp lehim yapıyorlardı çözüm için

teşekkürler paylaşım için
kendim kopuk kabloyu bağlasam başka bir yerden arıza verirmi acaba yorum getirebilirmisiniz

Şu anda havayastığı ışığı yanık olmalı? Bağlarsanız sönecektir.

evet şu anda hava yastığı ışığı yanıyor. uygun bir zamanda bağlayıp test edeceğim. sonucu buradan yazacağım. teşekkürler yardımlar için

bildiğim kadarıyla bağlandıktan sonrada airbag ışığı arıza silinene kadar sönmez. Motor arıza kodu gibi değil yani.

Yıkamacılar aracı temizlerken bu kabloyu temizlik sırasında kopartabiliyorlar veya bazı sürücüler koltuk altlarını torpido gözü gibi kullanmaya kalkıyorlar :(

Çok dengesiz biyere koyulmuş bence bu soketler abi ne işi var orada ya.

bildiğim kadarıyla bağlandıktan sonrada airbag ışığı arıza silinene kadar sönmez. Motor arıza kodu gibi değil yani.
benim aracımda da kopukluk değil ama temassızlık var sanırım. arada bende de yanıyor. genelde aracı kardeşim aldığı zman koltuk ayarını değiştirince yanıyor. elimi koltuk altına sokup kabloyu biraz oynattıktan sonra kendi kendine sönüyor. sizin dediğinizin aksine asıl motor arıza kodu akü sökmeden yada sildirmeden geçmiyor benim araçta

Geri