İster inanın ister inanmayın Ben 130 dereceyi gördüm...
Geçen yaz öğle saatlerinde pozantıdan Adana otobanına girdiğim anda aniden hararet yükselmeye başladı.
Otobana kadar 350-400 km 80-90 km hızla motoru hiç sıkıştırmadan gittim hararet 85-90'a sabitlenmiş durumdaydı, bilenler bilir otoban turnikelerinden geçer geçmez birkaç km boyunca dik rampalar vardır, hararet birden bire 120'yi buldu arabada çoluk çocuk 5 kişiydik önce durmak istemedim çünkü çok yakında yokuş aşağı başlayacaktı.
Rampalar ha bitti ha bitecek derken ibre kırmızı çizgiyi geçip takoza dayandı. kenara çekerek rölantide beklemeye başladım 8-10 dakika kadar bekledim ama ibre takozdan bir türlü ayrılmadı.
Daha sonra stop ederek 25-30 dk kadar bekledir soğutma suyu kapağını bir bezle açarak 10-15 dk daha bekledim. Hararet 100'e inmişti. daha sonra yola devam ettim.
Motorda su eksilmemişti yağ tamamdı ama neden yaptığını anlamadım ibre 1 dakika içinde 90'dan 130'a ulaştı.
Ankaraya döndüğümde radyatörün tıkalı olduğunu söylediler değiştirdim şu anda bir sorun yok.
Tabi 130 dereceyi değerlendirirken benim motorumun bir dizel ısuzu motoru olduğunuda unutmayın sallama yok ben hararet ibresinin yalancısıyım...