Eski sürücüler gayet iyi bilir yağ yakan araç daha güzel kaçar
. O nedenle sadece araç yağ eksiltiyor, çekiş düşük gibi bulgulara dayanarak, hiçbir ölçüm yapılmadan motorun acil reftefeye ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Ben geçen sene bayram tatilinde benzer bir olay yaşadım (araçta bir isteksizlik, gaz verince derinden gelen patlama sesi, rampalarda bayılma) yolda benzin aldığım için ilk aklıma gelen hileli benzin oldu, ikinci olarakta aklıma şanzuman arızası geldi (bir aralar hafif bir otomatik şanzuman sıkıntısı yaşamıştım). Side/Alanya arasındaki yol ızdırap olmuştu, Side'ye döndüğümde aracı biraz kurcalayınca sorun çözülmüştü ama bir süre sonra tekrar başladı. Sıkı bir kontrol sonucu buji kablolarından birinin kopuk olduğu anlaşıldı (dışarıdan bakınca hiç belli olmuyordu), yeni bir kablo seti ile (45 TL) durum düzeldi. Yani aracın 3 silindirli çalışması bile bu tür şikayetlere neden olur. Yağ tüketimi (egzostan mavi duman atmadığı için) eskiyen conta veya keçelerden olmalı, o nedenle öncelikle bunların kaynağı bulunup yağ kaçağı önlenmelidir. Selim'in de dediği gibi eskiyen contalar nedeniyle buji yuvalarına sızan yağ bujilerin görevini engeller. (Video açılmıyor, o nedenle sesi duyamadım)