air bag'ler hangi durumlarda aktif

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan extreme1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende bu konu üzerine bugün tarihi ile 2 gün önce gözümün önünde olan bir kaza yı anlatayım kırmızı ışıkta durmak için bir renault kangoo ani fren yaptı arkasından da bir turneo connect geliyodu o duramadı ve arkadan kangoo ya çarptı ikisininde de emniyet kemeri takılı değildi ve airbag iki araçta da açılmadı ayrıca araclar model olarak 2003 üzeri idiler arkadan vuran turneo polis otosuydu ustalara saygılar

öncelikle geçmişolsun, sayın ustalar bu durumu nasıl açıklayacalar
biz opelim nette yiz konumuz opell opelde sistem budur emmniyet kemerine bağlıdır sistemm
;)

bende bir kaza söylyim bizim evin yanındaki dörtyolda kaza oldu 2004-2005 opel vectra 1.6 16v, 2000 model civarı bir transite çarptı arabada iki genç vardı kemerleri takılı değilmiş ama airbag ler açılmış(merak edip sordum) bu arada kaza şiddetine geliince ford çarpmanın etkisiyle yolda 180 derece döndü gözlerimle kazayı an ve an gördüm balkondan inanması güç çünkü bende hep emniyet kemeri takılı olmadan hava yastıkları açılmaz diye biliyordum ama sordum ve aldığım cevap buydu...

kime sordun opelin içindeki kaza yapanlaramı sordun

benim mesleğimin otomotiv sektörüyle hiçbir ilgisi yok. bilmediğim konularda yorum yapmam, yapsamda emin değilim derim. ama bu soru benim aklıma aylar önce geldi. çalıştığım şirket aynı zamanda opel yetkili servis koskoca serviste birtane adam demezmi emniyet kemersiz airbag açılmaz diye. linkede bi bakın
http://www.arkasotomotiv.com.tr/opel/bakim_onarim.php

benim mesleğimin otomotiv sektörüyle hiçbir ilgisi yok. bilmediğim konularda yorum yapmam, yapsamda emin değilim derim. ama bu soru benim aklıma aylar önce geldi. çalıştığım şirket aynı zamanda opel yetkili servis koskoca serviste birtane adam demezmi emniyet kemersiz airbag açılmaz diye. linkede bi bakın
http://www.arkasotomotiv.com.tr/opel/bakim_onarim.php
beyler ben aklımdam uydurmuyorum bunlarıı 52 tane kursa katıldım opel akademi de istanbul maltepe de aldığım kurslardan biride aktif pasif (AIRBAG)güvenlik kursu idi ve bize verilen bilgilerr emmniyet kemeri takılı olmadan aırbag açılmaz bize bunu anlatan hocalar almayada opel de kurs almışş eğitim görmüş mühendisler ozaman onlarda bilmiyorr .

kime sordun opelin içindeki kaza yapanlaramı sordun
evet kazayı yapan çocuklara sordum gerçi birazda agresif cevap verdiler ama neysee...

bence mesleğe ve deneyime saygı duymak lazım (çok okuyan değil çok gezen bilir...! );)

bu hava yastıgı konusunda herkes haklı diyelim..Belki modeller le ilgilidir.ESki modeller 2000 den öncesi için her kazada şartlar uygunsa emniyet kemeri takılı olsada olmasada açılır 2000 den sonrası olarak takılı olması şart olabilir.
http://www.arkasotomotiv.com.tr/opel/bakim_onarim.php bu site de güncelleme yapılıyor mu?Eski bilgiler olmasın.Site güncellemeleri genelde pek yapılmıyor fiyatlar ve modeller degişmedigi sürece...
Allah Kimseye Hava Yastıgı Açtırmayı Nasip Etmesin...

Geri