air bag'ler hangi durumlarda aktif

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan extreme1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bende sertifikalarını gördüm Tansu Ustamın. :) valla bayaa da çoktu yani

ayrıca Opel için konuşmak gerekirse opellerde emniyet kemeri takılı değilken bende açılmıyor diye biliyorum

bakınız araç kullanıcı el kitabı :)

beyler ben aklımdam uydurmuyorum bunlarıı 52 tane kursa katıldım opel akademi de istanbul maltepe de aldığım kurslardan biride aktif pasif (AIRBAG)güvenlik kursu idi ve bize verilen bilgilerr emmniyet kemeri takılı olmadan aırbag açılmaz bize bunu anlatan hocalar almayada opel de kurs almışş eğitim görmüş mühendisler ozaman onlarda bilmiyorr .

arkadaslar bundan 2 sene önce volkswagen caddy ile bi arabayla kafa kafaya kaza yaptım emliyet kemerim takılı değildi ve airbaglar açıldı ama bu olaydan 1 sende önce abim toyota corolla ile takla attı onun aracında açılmadı arabası pert oldu ama yinede açılmadı benim kazamda açıldı arabadan arabaya göre değişiyor bu airbag olayı opel de nasıl bilmiyorum ama allah görmeyi nasip etmesin hiç birimize

fıat marea liberty marka araçta takla attı ondada emniyet kemeri takılı olmadıgı için aıgbagler açılmamıştı...

fıat marea liberty marka araçta takla attı ondada emniyet kemeri takılı olmadıgı için aıgbagler açılmamıştı...

Ön hava yastığı sistemi, resim 1'de gösterilen açıdan ağır bir darbe alınması sonucunda, yan hava yastığı sisteminden bağımsız olarak açılır. Bu açılar dışında kalan darbelerde ya da düşük hızlarda, hava yastığı açılması yolcuyu koruma açısından bir işlev yerine getirmeyeceği için açılmaz. Ön hava yastığı sistemi aşağıda belirtilen koşullarda çalışmaz:
*Kontak kapalı olduğu zaman,
*Önden hafif çarpmalarda,
*Aracın takla atmasında,
*Arka ve yandan çarpmalarda.

!!!! arkas otomotiv opel yetkili servisinden alıntıdır !!!!

Ön hava yastığı sistemi, resim 1'de gösterilen açıdan ağır bir darbe alınması sonucunda, yan hava yastığı sisteminden bağımsız olarak açılır. Bu açılar dışında kalan darbelerde ya da düşük hızlarda, hava yastığı açılması yolcuyu koruma açısından bir işlev yerine getirmeyeceği için açılmaz. Ön hava yastığı sistemi aşağıda belirtilen koşullarda çalışmaz:
*Kontak kapalı olduğu zaman,
*Önden hafif çarpmalarda,
*Aracın takla atmasında,
*Arka ve yandan çarpmalarda.

!!!! arkas otomotiv opel yetkili servisinden alıntıdır !!!!
demekki kontak kapalı iken açılmıyormuşş

evet kontak kapalıyken açılmıyor genel görüş bu, şimdide bunumu tartışacağız :( :confused: :pon:
tartışmaya gerek yokk zaten sistem öyle çalışıyorr:good:

bu7 air bag ların içerisinde bitür gazmı var yoksa hava mı ? acaba

gaz

2006 model corsa c nin kullanma klavuzundan çektim tansu ustanın dediği gibi kontak kapalı ve emniyet kemeri takılı değilse airbaglerde çalışmıyor
92277452xn4.jpg

21wz6.jpg

86387583np8.jpg

Son düzenleme:
Geri