Acil Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan B.KAYA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mesela şöyle yapsam olurmu ?

1- Doğru akım ve alternatif devrelerini kurdum.
2- Devrelerin çalıştığına emin oldum.
3- Devrelere elektrik verdim.
4- Devrede elektrik varsa 1,elektrik yoksa 0 verdim.
5- Devrede elektrik yoksa devreye elektrik gelene kadar devam ettim.
6-Devreye elektrik geldi.

Bu şekilde olması gerekiyor,bu doğrumudur ?
Abicim sen elektikten hiç anlamıyor musun? Staj yaptığına göre bir altyapın vardır diye kısa cevap verdim ama...

Şimdi sen bir devre kurdun diyelim ki, bu devre bir kontrol mekanizması. Örneğin arabanın farının çalışıp çalışmadığını test edeceksin, bu kontrolü lojik mantıkla nasıl yaparsın? Şu şekilde lambaya elektrik gidiyorsa lojik1 dir yani çalışıyordur, elektrik gitmiyorsa lojik0 dır yani yanmıyordur. Çok yüzeysel bir örnek oldu ama konunun özü bu.

Ayrıca çoklu kontoller var, bunlar için de kapılar kullanırsın, ve veya kapıları gibi, karşılaştırmalar yaparsın.

Abicim sen elektikten hiç anlamıyor musun? Staj yaptığına göre bir altyapın vardır diye kısa cevap verdim ama...

Şimdi sen bir devre kurdun diyelim ki, bu devre bir kontrol mekanizması. Örneğin arabanın farının çalışıp çalışmadığını test edeceksin, bu kontrolü lojik mantıkla nasıl yaparsın? Şu şekilde lambaya elektrik gidiyorsa lojik1 dir yani çalışıyordur, elektrik gitmiyorsa lojik0 dır yani yanmıyordur. Çok yüzeysel bir örnek oldu ama konunun özü bu.

Ayrıca çoklu kontoller var, bunlar için de kapılar kullanırsın, ve veya kapıları gibi, karşılaştırmalar yaparsın.

Abi. :D Ben Elektrikten hiç anlamıyorum. :D
Ben Bilişim Öğrencisiyim,Elektrik neden var anlamadım bende.. :(

Bilişim Teknolojilerinden staj yapıyorum ben. :)

Slm anladığım kadarıyla Bu konu Lojik mantığını anlaman için verilmiş.
Ama alternatf akımda Lojik devre yapamazsın. polarizasyon sürekli değişir.
ve bunu osilaskop olmadan göremezsin 50-60Hz
Lojik kapılar dijital elektronik devrelerin temelini oluştururlar. Entegre (IC) olarak imal edilen kapılar, transistörler, diyotlar ve diğer solid maddelerden yapılırlar.
Temel kapı devreleri;
VE (AND)
VEYA (OR)
DEĞİL (INVERTER)
VEDEĞİL (NAND)
VEYADEĞİL (NOR)
ÖZEL VEYA (EXCLUSİZE-OR)
GEÇİŞ (TRANSMISSION) kapılarından ibarettir.

Staj defterinde çizili ve yazılı olarak vermen gerekiyor anladığım kadarıyla
yapacağın şey AC 220V u trafo ile AC 12Va düşürüp doğrultma yaparak
yukarıdaki kapı devrelerine baglayıp kapıların diğer uçlarına buton baglayıp kapıları çeşitli kombinizasyonlarda çalıştırmak. ve kapı çıkışlarına ekleyeceğin LED lerle de çıkışın 1 yada 0 olduğunu göstermek.
Bunun ile ilğili bir devre şeması hazırlayıp çalışmasını deftere yazman gerekiyor.

Altaki gibi bi ödev yapman gerek sanırım.
http://www.beycan.net/eklenen/Lojik2.pdf

ŞU SAYFAYA DA BAK.
http://www.akmtele.com/teknik/digiteln/digeln02.asp

Son düzenleme:
Slm anladığım kadarıyla Bu konu Lojik mantığını anlaman için verilmiş.
Ama alternatf akımda Lojik devre yapamazsın. polarizasyon sürekli değişir.
ve bunu osilaskop olmadan göremezsin 50-60Hz
Lojik kapılar dijital elektronik devrelerin temelini oluştururlar. Entegre (IC) olarak imal edilen kapılar, transistörler, diyotlar ve diğer solid maddelerden yapılırlar.
Temel kapı devreleri;
VE (AND)
VEYA (OR)
DEĞİL (INVERTER)
VEDEĞİL (NAND)
VEYADEĞİL (NOR)
ÖZEL VEYA (EXCLUSİZE-OR)
GEÇİŞ (TRANSMISSION) kapılarından ibarettir.

Staj defterinde çizili ve yazılı olarak vermen gerekiyor anladığım kadarıyla
yapacağın şey AC 220V u trafo ile AC 12Va düşürüp doğrultma yaparak
yukarıdaki kapı devrelerine baglayıp kapıların diğer uçlarına buton baglayıp kapıları çeşitli kombinizasyonlarda çalıştırmak. ve kapı çıkışlarına ekleyeceğin LED lerle de çıkışın 1 yada 0 olduğunu göstermek.
Bunun ile ilğili bir devre şeması hazırlayıp çalışmasını deftere yazman gerekiyor.

Altaki gibi bi ödev yapman gerek sanırım.
http://www.beycan.net/eklenen/Lojik2.pdf

ŞU SAYFAYA DA BAK.
http://www.akmtele.com/teknik/digiteln/digeln02.asp

Abi çok teşekkür ederimmm. :)

Gerçekten hallettim,yazdım hemen yazılı olarak anlattım. :) Çok teşekkür ederim yardım eden herkese.

Geri