100 km 7.5 litre

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan halil_71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

halil_71

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arabam 2006 1.3 dizel corsa geçen günlerde depoyu fullettim mazot gözle görülene kadar koydurdum sonra 100 km gidince tekrar aynı şeyi yaptım 7.5 litre yakıt aldı. 1.5 ile 2 devir arası kullanırım genelde. 100 km 10 günde yaptım ve her gün sürdüm. Yozgatın küçük bir ilçesinde yaşıyorum 100 km de 30 defa stop edip durup tekrar çalıştırmışımdır. kış lastikleri var sizce normal mi bu yakıt değerleri yoksa çok mu şimdiden teşekkür ederim

100km 10 günde artı en az 30 defa stop etme çalıştırma dur kalk için normal. yani hesabıma göre 1-2 km de bir kontak kapatma ya denk geliyor

mesafe uzadıkça yakıt düşer. bu durumda yozgattaki hava şartlarıda soğuktur sanırsam ve dur kalk için normal. uzun yolda 4 lt görürsünüz. yada şehir içinde kontak kapatıp açmadan giderseniz belli bir km 5.5 lt civarı olur...

tabiki çok kısa mesafe dur kalk çalıştır stop et vs. tartışılır. ama biraz fazla gibi geldi. bende palio ve fiesta var. her ikiside aynı yakıyo. uzun yolda 3,9 lt. ş.içi maksimum 5,5 lt

Kadir arkadaşın yazdıklarına bakarsan normal,100km 10 günde artı bunda en az 100km de 30 defa kontak kaptma hesaplarsan 1-2 km için araç çalışıtırılıyor...burda benzinli olsa 12 litreden aşağı yakmaz hele bu aylarda

Son düzenleme:
yanlıs hatırlamıyorsam her calıstırmada , 500m veya 2 dakikada rolantide yaktıgı yakıtı yakıyor arabalar , bu bilgiyi saglam bir yerden edinmiştim , yani bunun sırf 30*500m=15.000m=15km yani sırf 15 km lık yakıtı kontak ac kapada yakmıssınız ;)
+havalar soguk gidiyor motor ısınana kadar zaten neredeyse birbucuk katı yakıt harcıyorsunuz ;)
zaten normal havada normal sartlarda sehırıcı degerınız 5,5-6 degerının uzerıne cıkmaz dıye dusunuyorum ;)
Zaten ben sehırıcı degerını asla hesaplamıyorum moralım bozulur :D Ama sehırlerarası ne yakıyor dıye sorarsanız 19 kurus dıye gerınerek soyleyebılırım :D

Yanı sonuc olarak aracınız gayet normal yakıyor , kafaya takılacak bisey yok , kazasız belasız günler dilerim...

Son derece normal. Yakıt tüketimini artıran iki şey; sık sık dur kalk yapmak ve aracı çok kısa mesafe kullanmaktır.

Son derece normal. Yakıt tüketimini artıran iki şey; sık sık dur kalk yapmak ve aracı çok kısa mesafe kullanmaktır.

Mesela ben tüp taktırmadan evvel evin 100 metre ötesindeki BİM e gidip gelirdim benzin ibresi düşmüş olurdu eve geldiğimde :sopa:

Elleme yağlı boya bu corsalar

wallaha içim rahatladı çok teşekkür ederim :)

bende de 2004 vectra var 1.6 depoyu doldurdum 300 km yol yaptım sonra tekrar doldurdum 65 tl aldı otoban da 110-120 ile normal mi acaba?

Geri