1 depo ile 1050km (1.4 turbo, 5.1lt ortalama tüketim)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 1423
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 1 depo ile 1050km (1.4 turbo, 5.1lt ortalama tüketim)

Arkadaşlar forumu daha öncede takip ediyorsanız dizel ve benzin karşılaştırması yapmıyoruz forumda.
Lütfen dizel ve benzin karşılaştırması yapmayalım.
Sonuçta hepimiz astra kullanıyoruz ve dizel ve benzin konularının sonu tartışmaya dönüşüyor
Lütfen bu konuda daha hassas olalım..

HaKaN link' Alıntı:
Arkadaşlar forumu daha öncede takip ediyorsanız dizel ve benzin karşılaştırması yapmıyoruz forumda.
Lütfen dizel ve benzin karşılaştırması yapmayalım.
Sonuçta hepimiz astra kullanıyoruz ve dizel ve benzin konularının sonu tartışmaya dönüşüyor
Lütfen bu konuda daha hassas olalım..

herkes bu arabaları kendi parasıyla kendi beklentilerine göre aldı. ben sadece bir tespitte bulundum, okudunmu bilmem ama okumanı tavsiye ederim. ama arkadaşımın gönlü rahat edecekse;

astra benzinli araçların dizele göre malzeme ve işçiliği, gözle görülür bir şekilde çok daha iyidir.
zaten 1.3 yokuşta kalkmaz, düz yolda gitmez ( bütün 1.3 ler bunu bilir ama söyleyemez )
opelin en performanslı ve ekonomik motoru ( gerekince en ekonomik, ama gerektiğindede en performanslı, yani sihirli ) 1.4 t motordur. ve 2012 yılının ikinci yarısında bagaj kapağında " MAGICflex " ibrasiyle satışa çıkacaktır.

keşke bunları dün akşam yazsaydım. arkadaşın uykusunu kaçırdıysam kusura bakmasın ama, bugün hatamı anlayıp telefi ettiğimi düşünüyorum.

bundan sonraki mesajlar için bir açıklama yapayım; ben bu konuda söyleyeceklerimi aslında ilk mesajımda ( tespitimin olduğu ) söyledim. bundan sonra gelecek mesajlardan sorumlu olmayıp kendilerine cevap verilmeyecektir.

bende bu forumda gezindikten 3-4 gün sonra aracımı aldım, benim gibi bir çok kişi vardır ve olacaktır, onları yanıltmamak açısından tespitlerimiz dürüst ve daha delikanlıca olursa, kişiler daha doğru seçimler yapabilir ( ekonomi ve performans seçeneklerinden )

MAGICflex ibarasi için geri sayım başladı...

S.O.Y link' Alıntı:
1.4 T Sehir ici,yol bilgisayari ortalama veresi 11.2 litre bende.
Paylasim icin tesekkurler.

bu arkadaş gayet reel bir biçimde 1.4T'nin ne kadar MAGICFlex olduğunu anlatıyor bence :)

Arkadaşım, foruma yeni üyesin ve birbirimizi iyi tanımıyoruz; ben kavgayı polemiği sevmeyen, sık otomobil değiştiren evli barklı araçlar üzerine tecrübeli, otomobil ve arkadaşlık sevdalısı bir insanım ve bu özelliğim yüzünden arkadaşlardan DH de moderatörlük teklifleri, Ford forumlarında moderatörlük bana layık görülmüştür, Allah görenden de görmeyenden de razı olsun inanmıyorsan nickim "esmerce", DH de istediğin admine hakkımda soru sorabilir teşekkür/yorum sayılarımla ceza puanlarımı kıyaslayarak bir mantığa varabilirsin bunları yazıyorum çünkü belki iyi tanımadığın kişilere yanlış tavrılarla terbiyesizlik etmek istemeyecek kadar terbiyeli bir yapın vardır.

Eğer önceden tanışıyor olsaydık burda amacına uygun olarak nice kişilere 1.4T nin her şartta ekonomik olmayacağını ya da Ecoflex in sanıldığı kadar hantal olmadığını yüzlerce kere beyan ettiğimi görürdün ama bilmiyorsun ki bu da çok önemli değil, burada bir arkadaşın benzinli aracıyla yaptığı paylaşımlara inceden dalga geçen sensin, kimse foruma üye olduğundan beri sana "neden dizel aldın" "dizel şöyle ağır böyle kötü" demedi ki gelip burda "insanoğlu 1.4 le neler yapabiliyor" "yok böyle bir dünya" "bu belgeseldeki (!) aracın az yaktığı ama çok kaçtığı şüpheli"  1.3 dizelle 1.4T nin Türkiye de "yolda harcayacağı vakit aynı, yakıt sarfiyatı çok farklı olur"  "MAGICflex yazarlar yakında" "arkadaşın uykusunu kaçırdım" diyen ve alanen dalga geçen sensin öyle değil mi?

Bunları sana kardeşim yaşındaki birine üslubu yanlış bile olsa kendisini kızdırdığımı düşünerek yazıyorum, insanlara delikanlılık ederek gerçekleri mi göstermek istiyorsun?
O zaman sana bir soru sorulduğu zaman uygun başlık altında cevabını verirsin ve bunun için dizel kullandığın kadar 1.4T yi de tecrübe ederek detayları yorumlarsın.

onderak link' Alıntı:
[quote author=S.O.Y link=topic=1927.msg54762#msg54762 date=1320434392]
1.4 T Sehir ici,yol bilgisayari ortalama veresi 11.2 litre bende.
Paylasim icin tesekkurler.

bu arkadaş gayet reel bir biçimde 1.4T'nin ne kadar MAGICFlex olduğunu anlatıyor bence :)
[/quote]

Önder kardeşim sen de eksik olma e mi, yakıt tüketiminden ya da performanstan memnun olan kullanıcıların altına imzanı atmazken biri çok yakıyor dedi mi severek yetişiyorsun sağol kardeşim.

Yahu arkadaslar bu konuya saldirildigi kadar hic bir konuya saldirilmiyor tabi birde resimli belgeli olunca kuyruk acisi cok oluyor o yuzden cekemeyen cok sizde gidin ayni yolu dizelle 4.5 dan asagi gitmez sonra aradaki fark 40% demezsiniz istanbulda en yogun trafikte levent-besiktas arasi 3 km lik bir asagi yukari tam 2700 km lik ortalamam (tabi cihaz arada sifirlamiyorsa) 8.5 du son 1 ay 8.7 oldu dizelci arkadaslarinda kendi soyledikleri veriler var ayni sartlar icin 6.1-6.2 ben bu aradaki 2 l icin nie 45 hp az bir arac aliyim hayir cok basit veriler var aradaki farki anlamak icin 0-100 mesela biri 9.8 digeri 14.7 olmasi lazim yada 14 artik neyse aradaki fark 5 sn ve bu fark oyle boyle bir fark degil kac boy fark eder kalkis yapanlar bilir 180 hp duz vitesde 140 hp ye fark atar buda bir gercek biz burda somut verilerden bahsediyoruz arkadaslar biraz reel e donun ezbere konusmayi birakin bu konuda Tolga arkadasimin her yazdignin altina imzami atarim Onder arkadasiminda ne kadar 1.4t karsiti oldugunu biliyoruz ne deseniz tersini soyler bu konuda

Kavga edecek bir konu değil bence çünkü beklenti meselesi...kimi performans ister kimi az yaksın kafa rahat her yere gidelim zaten yollarda uygun değil diye düşünür.

Bu ortalamayı yakalayan arkadaşı tebrik ediyorum.Geçen sene 1.6 cruz vardı bende basmadığım halde bile 9.0 / 100 km dan hiç aşağısını göstermiyordu.Chevroletin forumunda bir arkadaş 4.0 litreyi yakalamış paylaşmıştı meger o arkadaşın bahsettiği yol %70 yokuş aşağıymış :D

O Cruze un bilindik problemi ama burda sözkonusu olan araç fabrika verisi 4.7l/100km tüketebilen bir araç ve ben de 5.0l tutturdum, Sn. Drwaverunner ve Sn. 1423 de 4.4 ve 5.1l ortalama tutturdular, bu araçlarla uzun yolda gaza normal basarsanız bu rakamlar tutturuluyor bunda şaşılacak bir durum yok.

Halen daha inanmıyorsanız o da samimiyetimizin eksikliğinden kaynaklanan bir güvensizliktir buna da hakkınız olabilir ama terbiyesizliğe varan yorumlara asla..

Bakalım biz ortalamada ne görücez  :)

Tolga KARACA link' Alıntı:
O Cruze un bilindik problemi ama burda sözkonusu olan araç fabrika verisi 4.7l/100km tüketebilen bir araç ve ben de 5.0l tutturdum, Sn. Drwaverunner ve Sn. 1423 de 4.4 ve 5.1l ortalama tutturdular, bu araçlarla uzun yolda gaza normal basarsanız bu rakamlar tutturuluyor bunda şaşılacak bir durum yok.

Halen daha inanmıyorsanız o da samimiyetimizin eksikliğinden kaynaklanan bir güvensizliktir buna da hakkınız olabilir ama terbiyesizliğe varan yorumlara asla..

estafurullahh...Neden inanmayayımki :) tabi şartlar uygun olursa ve de kullanımda agresif olmadığı sürece mümkün tabiki.Siz bu araçları performansı olduğu için aldınız sanırım.Sonuçta sizin isteklerinizi karşılıyorsa araç, sorun yok demektir.

Geri