1.6 hdi 307

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 34ER8001
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bildiğim kadarıyla rodaj safhasında iken dizel araçların yakıt tüketimi %40 fazla oluyor. Ancak peugeot nasıl yaptıysa rodaj modaj dinlemeden çok düşük yakıt sarfiyatına imzasını atmış durumda. peugeotun sitesine girerseniz 407 ile şehirlerrarsı yolda 0,87 YKR yaktığını görürsünüz..

307 serisinin 2004 -2005 ve daha eski modellerinde katiyyen 185 YKr aşağısını göremezsiniz. ama yeni çıkanlar da başka bir şey var.. 110YKr ortak tüketimde (şi,şd) yakıyor...

Eğimi aşağı olmayan,ya da düz olmayan,ya da inişli çıkışlı olan yollarda hız sabitleyici kullanmak yakıt sarfiyatını arttırır.Bu sayede hız'dan kaybınız olmaz.Ama yakıt sarfiyatı artar...Tersi durumlarda ise,hızdan kaybeder,yakıttan kazanırsınız.Ama hız sabitleyivi uzun yolda öyle ya da böyle,bence çok rahat... :)

bu kdrını düşünmemştim gerçi ama uzun yolda düşündğm için ortalamada her halukarda daha az yakıyor özellikle otobanlarda çok işe yarıyor.hız sabitleyici iidir ii:D pedala dokunma brak kendi kendne gitsin...

bana hurafe gibi geldi :)

60-70 km sabit hızla gidersek doğru olabilir ama o hızlada biyere warılmaz

valla biz arkadaşın 206hdi siyle istanbula gelirken fulledik gelincede tekrar fulleyip ölçtük. araba tam tamına 80ykr yaktı ki bende inanamamıştım. gerçi arabada chip artı intercooler var.

uzun yolda minik gazla kullanırsa olabilir!

peugeot ve toyota {performans <> ekonomi } ikileminde ekonomiden yana tavır koyacak gibiler.. tüketici için artık performans önemli olmamaya başladı ki şahsım içinde aynı durum geçerli.. Toyota yeni nesil araçlarında 100Km de 3,6 Lt sarfiyat düzeyini yakalayağını çoktan açıkladı ve bunun üzerinde de çalışıyor.. darısı opele...

60-70 km sabit hızla gidersek doğru olabilir ama o hızlada biyere warılmaz

60-70le gidilirse daha çok yakar en ideali uygun viteste 80 ve civarıdır. 80den yukarı çıktıkça ve aşağı indikçe yakıt sarfiyatı artar. kısa mesafede çok cuzi bi rakam eder ama atıyorum 1000km lik bi yolda 3km daha hızlı gitmenin bile etkisi hissedilir. pek şaşmamak lazım aslında. 1.6 opel astrada 80km sabit hızda 3.6litre yakıyo

Ben de bir PUG cu olarak hemen yorumumda bulunayım
Şu bır dogrudurki peugeot araclarının HDİ motor teknolojisi gercekten yakıt konusunda bence cok basarılıdır
Bir digerı ıse dıger aracların motor performans varılerıne baktıgımızda ısede VW olsun opelin olsun ve fıat'ın 1.3 yenı multıjet motoruna baktıgımızda tork verılerı olarak yuksek kalıyor Bu aslında yakıtı artıracak gıbı gorunsede aracı ıyı kullandıgımızda yakıt tuketım olarak alt sevılere ındırmek gayet dogaldır
Normal standar motor verılerıne baktıgımda benım VW<opel<fiat<pug olarak benım yorumumca sıralıyorum Tabı bırazda kısısel dıyebılırım Fıat performansda pug kafa tutabılecek derecede ama bunun sebebı ıse kasa hafıflıgınden kaynaklanıyor (70hp'lık motorlardan bahsedıyorum)

Şimdi ben bu 307 1.6 HDİ motoru en dusuk bıldıgım kadarıyla 90 hp gucunde ve bırde 110 hp gucunde motora sahıp
Yakıt 105 gıbı yakıyor dedıyse dogru olabılır ama bu adamın galıba rekorudur Bu verı cok asagıda bır verı
Hız sabıtleyıcısı fılan aracı aksıne cok yakıt tuketımıne megıl eder Ama yokus asagısında yakıt ekonımısınde yardımcı olabılır
105 YKR yaktıgını dıyen arkadasımıza ben bır soru sorayım Acaba kac km yol gıttı ve bu dereceyı elde ettı?

Ben 207 aracımla (1.4 HDİ 70hp) sımdılık mın. 106YRK yakabıldım Bu benım ıcın bır basarı su anda Daha asagınsına ınemedım
Su an normaldede benım aracım sehır ıcı 5.3 ile 5.7 lt/100km oranla gıdıyor
Şehirler arası kullanmıyoruz ama bı keresıne çankırıya gıtmıstım Bırazda serı gıttım ancak 4.7 lt/100km oranla oraya vardım Ankara'ya evıme tekrar vardıgımda bu sefer 5.2lt/100km oranı olmustu Dedıgım gıbı bırazda serı davranmıstım

Neyse bıraz cok konustum arkadaslar... :)

Ben de bir PUG cu olarak hemen yorumumda bulunayım
Şu bır dogrudurki peugeot araclarının HDİ motor teknolojisi gercekten yakıt konusunda bence cok basarılıdır
Bir digerı ıse dıger aracların motor performans varılerıne baktıgımızda ısede VW olsun opelin olsun ve fıat'ın 1.3 yenı multıjet motoruna baktıgımızda tork verılerı olarak yuksek kalıyor Bu aslında yakıtı artıracak gıbı gorunsede aracı ıyı kullandıgımızda yakıt tuketım olarak alt sevılere ındırmek gayet dogaldır
Normal standar motor verılerıne baktıgımda benım VW<opel<fiat<pug olarak benım yorumumca sıralıyorum Tabı bırazda kısısel dıyebılırım Fıat performansda pug kafa tutabılecek derecede ama bunun sebebı ıse kasa hafıflıgınden kaynaklanıyor (70hp'lık motorlardan bahsedıyorum)

Şimdi ben bu 307 1.6 HDİ motoru en dusuk bıldıgım kadarıyla 90 hp gucunde ve bırde 110 hp gucunde motora sahıp
Yakıt 105 gıbı yakıyor dedıyse dogru olabılır ama bu adamın galıba rekorudur Bu verı cok asagıda bır verı
Hız sabıtleyıcısı fılan aracı aksıne cok yakıt tuketımıne megıl eder Ama yokus asagısında yakıt ekonımısınde yardımcı olabılır
105 YKR yaktıgını dıyen arkadasımıza ben bır soru sorayım Acaba kac km yol gıttı ve bu dereceyı elde ettı?

Ben 207 aracımla (1.4 HDİ 70hp) sımdılık mın. 106YRK yakabıldım Bu benım ıcın bır basarı su anda Daha asagınsına ınemedım
Su an normaldede benım aracım sehır ıcı 5.3 ile 5.7 lt/100km oranla gıdıyor
Şehirler arası kullanmıyoruz ama bı keresıne çankırıya gıtmıstım Bırazda serı gıttım ancak 4.7 lt/100km oranla oraya vardım Ankara'ya evıme tekrar vardıgımda bu sefer 5.2lt/100km oranı olmustu Dedıgım gıbı bırazda serı davranmıstım

Neyse bıraz cok konustum arkadaslar... :)

Opel neden aşağıda? zaten opelin 1.3cdti motoru ile fiatın multijet motorları aynı

Geri