Ben de bir PUG cu olarak hemen yorumumda bulunayım
Şu bır dogrudurki peugeot araclarının HDİ motor teknolojisi gercekten yakıt konusunda bence cok basarılıdır
Bir digerı ıse dıger aracların motor performans varılerıne baktıgımızda ısede VW olsun opelin olsun ve fıat'ın 1.3 yenı multıjet motoruna baktıgımızda tork verılerı olarak yuksek kalıyor Bu aslında yakıtı artıracak gıbı gorunsede aracı ıyı kullandıgımızda yakıt tuketım olarak alt sevılere ındırmek gayet dogaldır
Normal standar motor verılerıne baktıgımda benım VW<opel<fiat<pug olarak benım yorumumca sıralıyorum Tabı bırazda kısısel dıyebılırım Fıat performansda pug kafa tutabılecek derecede ama bunun sebebı ıse kasa hafıflıgınden kaynaklanıyor (70hp'lık motorlardan bahsedıyorum)
Şimdi ben bu 307 1.6 HDİ motoru en dusuk bıldıgım kadarıyla 90 hp gucunde ve bırde 110 hp gucunde motora sahıp
Yakıt 105 gıbı yakıyor dedıyse dogru olabılır ama bu adamın galıba rekorudur Bu verı cok asagıda bır verı
Hız sabıtleyıcısı fılan aracı aksıne cok yakıt tuketımıne megıl eder Ama yokus asagısında yakıt ekonımısınde yardımcı olabılır
105 YKR yaktıgını dıyen arkadasımıza ben bır soru sorayım Acaba kac km yol gıttı ve bu dereceyı elde ettı?
Ben 207 aracımla (1.4 HDİ 70hp) sımdılık mın. 106YRK yakabıldım Bu benım ıcın bır basarı su anda Daha asagınsına ınemedım
Su an normaldede benım aracım sehır ıcı 5.3 ile 5.7 lt/100km oranla gıdıyor
Şehirler arası kullanmıyoruz ama bı keresıne çankırıya gıtmıstım Bırazda serı gıttım ancak 4.7 lt/100km oranla oraya vardım Ankara'ya evıme tekrar vardıgımda bu sefer 5.2lt/100km oranı olmustu Dedıgım gıbı bırazda serı davranmıstım
Neyse bıraz cok konustum arkadaslar...