1.6 hdi 307

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 34ER8001
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

34ER8001

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bişi sorcam ne kadar gerçektir bilmem ama 2007 307 1.6 110(geliba 100 De olabilir)beygir araba dizel adam 105 ykr yaktığını solüyor inanamadım bnm 1.3 corsam nasıl 145 yakıo ozaman

şehirler arasıdır o. yada karışıktır

2007 model 1.6 HDİ 110 bg 306 kullanan çok samimi bir arkadaşım var...Duymasın intahar eder adam..Ne 105 ykr'si...Mümkün değil...

90-100km ile cruise controle bağla belki mümkün olabilir.hdi motor çok başarılı bir motor yafffsssama muhtemelen abartı da wardır biraz...

105 ykr mümkün,ama nasıl?

Benim arabam 110ykr yiyor sehiriçi...Ama kullanım çok etkiliyor.Vites aralıklarını bilmek lazım,motoru tanımak lazım.Uzun yolda daha da düşüyor yakıt sarfiyatı.Ayrıca araban rodajını tamamladıkça yakıt sarfiyatın da düşer.Ben de ilk aldığımda bu arabayı 135-140ykr yaktığını görmüştüm.

307'de aynı şekilde...Ama daha yüksek süratte bile 1.3 ile aynı yakıtı yakacaktır.Çünkü motor hacmi büyük olduğu için devir daha düşük olacaktır aynı hızlarda.Beygir gücü ise bundan bağımsızdır.Ama şehir içinde corsa'dan biraz daha fazla yakacaktır haliyle.Kafandaki soruların cevaplarını bu aşağıdaki linkte bulabilirsin sanırım,4.ya da 5. paragrafta ilgili devir aralıklarını belirtmiştim,umarım yardımcı olur...

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=13084

90-100km ile cruise controle bağla belki mümkün olabilir.hdi motor çok başarılı bir motor yafffsssama muhtemelen abartı da wardır biraz...

Eğimi aşağı olmayan,ya da düz olmayan,ya da inişli çıkışlı olan yollarda hız sabitleyici kullanmak yakıt sarfiyatını arttırır.Bu sayede hız'dan kaybınız olmaz.Ama yakıt sarfiyatı artar...Tersi durumlarda ise,hızdan kaybeder,yakıttan kazanırsınız.Ama hız sabitleyivi uzun yolda öyle ya da böyle,bence çok rahat... :)

ne bilim bana çok az geldi bu dizel fiyatları ile....

abi ben kullanmayı bilmiyorum bu aracı kesinlikle 3700km oldu 150nin altına yakıt hiç düşmedi. Yoksa sizin orda eurodiesel fiyatlarımı çok ucuz?:confused: :confused: :confused:

Son düzenleme:
Eğimi aşağı olmayan,ya da düz olmayan,ya da inişli çıkışlı olan yollarda hız sabitleyici kullanmak yakıt sarfiyatını arttırır.Bu sayede hız'dan kaybınız olmaz.Ama yakıt sarfiyatı artar...Tersi durumlarda ise,hızdan kaybeder,yakıttan kazanırsınız.Ama hız sabitleyivi uzun yolda öyle ya da böyle,bence çok rahat... :)

:good: :good: evet kesinlikle

aksine o araçların normalden daha fazla yaktığını duymuştum

Geri