Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Geri vitese taktığınızda direkt olarak freni bırakıyor. ya da debriyaja bassanız bile gaza basarsanız freni yine bırakacaktır.
açıkçası arkamdaki araç gelip tampona dayanmıyorsa sistem devredeyken debriyajı kaldırmadan biraz gaz verip bırakıyorum. böylece sistem kalkıyormuşum ve debriyajdan ayağımı çekiyormuşum gibi algılıyor ve 1 ya da 2 cm bir kayma ile kalkıyorum. bir nevi sistemi pasif hale getiriyorum.. şimdi o zaman yokuş kalkış destek sisteminin ne önemi kaldı diyen arkadaşlar olacak... haklılar. yalnız servis özellikle buna vurgu yapmıştı. bu şekilde aracı çok zorlayıp 3000-4000 de debriyaj bitirenler var demişti. biraz dikkatli kullanmamı önermişti... ben de yokuşta dediğim gibi mm hesabı yaparak yanaşan biri yoksa ya da çok dik bir yokuş değilse böyle bir yöntemle kalkıyorum..debriyajın kavrama anında frenlerin bırakılmış olduğunu böylelikle garanti ediyorum..Sistemi kapatamıyoruz ama kendimce debriyajı böyle korumaya çalışıyorum.
Yokuş kalkış desteği editionda yok diye biliyorum donanıma bakmadım varsada bayır bir alan bulun frene sonuna kadar basın bırakın kaymıyorsa yokuş kalkış vardır
Araciniz otomatik vites ise, active select yokuşlarda geriye kaydırmıyor araç çakılı kalıyor 3-4 saniye kadar. Ancak manuel vites ise edition pakette yokuş kalkış desteği mevcut değil.
Araciniz otomatik vites ise, active select yokuşlarda geriye kaydırmıyor araç çakılı kalıyor 3-4 saniye kadar. Ancak manuel vites ise edition pakette yokuş kalkış desteği mevcut değil.