yeni astra

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sevgii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Furkan kardeş ben de astra H CDTI alırken seninle hemen hemen aynı düşüncelere sahiptim, ağır araba 1.3 motor olmaz demiştim. Aldıktan bir hafta sonra ne kadar doğru bir seçim yaptığımı anladım. Önceki aracım 1.6 105hp benzinli mazda idi. Astra da 1.3 90hp motora geçmeme rağmen en ufak bir perf kaybı hissetmedim. Aracım o hali ile 1. vites hariç diğer tüm viteslerde 1.6 benzinlilerden daha ataktı. Turbo ve 200nm lik tork sağolsun. Bunun yanında bir depo ile benzinli araçların nerdeyse iki katı yol yapabilmem de ekstra oldu bana.

1 yıl kadar sonra dizeller için en maliyet etkin modifiyeyi yaparak chip yaptırdım ve 1.3 motorum 120hp 240nm oldu. 1.6 benzinlilerin 100-110hp ve 145-150nm de kaldığını düşünürsek 1.3 Turbo dizelin üstünlüğünü burada görüyoruz. Bu durumdayken ne 1.6 astra ne de civic dinliyorum. Hatta A kasa 1.8 ve 2.0 vectraları da geçiyorum. Kısa mesafede passat lara bile yazık oluyor. ve bunların hepsi 1.3 bir motorla oluyor. Oysa 1.6 benzinli aracıma kapak taşlama, headers, cold intake vs vs gibi uygulamalr yapmama rağmen en fazla 3-5 beygir alabilmiştim.

Kısaca 1.3 hem ekonomik yönden hem de perf yününden beni ve inanıyorum ki çoğu kullanıcıyı tatmin ediyor. Bu arabayı alıp, gitmiyo etmiyo diyenlerin budan önceki araçları 2.0 150hp ve üstü araçlar olmalı ki CDTI a gitmiyo desinler. O zaman da çözüm 1.7 veya 1.9 CDTI

can abi özellikle yazının bir kısmını çok sevdim. renk tonunu kırmızıya çevirdiğim kısım

tmm uzatmanın bir anlamı yok!duello yapmıyoruz sakin olun..
bence biz şu araba hikayelerini bir kenara itip kendi kişiliğimizi düzeltelim ilk önce..forumdan ayrılsın falan bunlar ne oluyor..bence konumuzu bilin,1.3 motoru sevmiyorum varmı otesi nefret ediyorum varmı?yerinden kalkmıyor varmı?burda tartışıyoruz neden?birbirimizin yanlışlarını düzeltmek için!
ama siz gelmiş,forumdan ayrılsın diyosunuz..benim ordaki 'arasında fark yok'tabirimi siz hariç herkes anladı zaten ama siz konuyu başka yerlere cekmeye calısıyorsunuz..
lütfen ilk önce yerimizi bilelim..

Furkan dostum şunu anladık ki 1.3 sana göre değil.1.3 CDTI'den nefret edebilirsin,sevmeyebilirsin ama test etmeden görmeden yerinden kalkmıyor,gitmiyor bu motor yetmiyor gibi laflar söyleyemezsin,söylememelisin.Bunun gibi yanlış yorumlarla yeni araç almayı düşünen arkadaşları yanlış yönlendirebilirsin.

Halkımızın kafasına yerleşmiş ki bu motor bunu kaldırmaz bu arabaya 1.4 motor konulur mu vs. Artık teknoloji değişti. 1.4 hacimli motordan 170 HP alınabiliyor(TSI).Kocaman SUV araçlara 1.4 motor konabiliyor.Kısacası Benim
demek istediğim 1.3 motor Astra'ya yetiyor.Ekonomik ve performansıda tatminkar.Yeni bir dizel araç alacaklar mutlaka gözden geçirmeli diyerek kendi adıma son noktayı koyuyorum.:)

Tartışma bitmiştir:)

arkadaşlar konu dışı mesajlar silinmiştir lütfen konu dışına çıkmadan kaldığımız yerden devam edelim..

ben yaklaşık 1,5 seneden beri 1,3cdti kullanıyorum alırken 1,3 diye hiç istememiştim satış sorumlusu ısrar etti test sürüşü yap diye neyse bindim 1 vitesle devam ediyorum hemen bitti bu ne yaaa dedim 1 hemen bitti sonra 2-3-4 derken ibreye baktım 120-130 larda o saatten sonra araç gözüme girdi sonra yine 140 la şeridimde giderken çok ani direksiyon cektim yan şeride geçtim savrulma denen hiçbirşey yok 1,5 seneden beri çok araçla kapıştım trafikte gazladım 1,6 araçlara arkadaki CDTİ yazısını gösteriyorum bayır çıkma muhabbeti yapmışsınız 1,3 le bayırda gaza yüklen sal yüklen sal o zmn anlarsın zevkini kötü olan sadece 1, vites yüksek devirle kalkarsan ondada birşey kalmıyo birde ben yüklenerek kullanırım aracı dün depoyu fulledim kmde 0,157 kuruş yakmış hız isteyen subaru alsın çuflasın :D

3. viteste 1.3 bayır mayır dinlemez gider. 1.6 ta gidemezsin. bayılır. 2. vitese düşmek zorunda kalırsın.

hayır selcuk abicim,şu cümleyi kullanmışsında,bende bunun açılımını yaptım size,daha iyi anla diye;)
1.3 hiç kullanmadım,ama yakın bir arkadaşımın babasında var,okula sürekli gelir,aracı sürmedim ama bindim,babasının şikayetlerini mi sayayım,oglunun her gün okula zırlayarak gelişlerini mi,bu araba gitmiyor diye?
erden_ abicim,biz araba almıyoruz opc fikrin içinde teşekkür ederim..
erim,sen git 1.3 al senin 1.3'ün sadece bayırda öter,ee tork varya?
yanından sekizyüzlük spark gecerse düz yolda hiç şaşma:D
ve bir arkadaşta sanırım 1.3 alıp 1.6 yerine chipleyecekmiş,chiplerken motor hacmini büyütmeyi unutmayın;)

opel astra 1.3 cdti sedan benim gözümde;/anlamayanlar için son fırsat\:D;

bu arac konfor ve güvenlik bakımından harika bir araç,/sürmedim ama bindim ve aracı biliyorum\gerek duruş mesafesi gerekse yol tutuşu bakımından mükemmel..arabaya bindiğinizde güvende oldugunuzu hissediyorsunuz..iç mekan harika,konsol mükemmel,arabanın duruşuda az cok hoşuma gidiyor,ama 1.3 cdti o kasaya yakışmamış..ve kasa zorlanıyor..
böyle bir araca o motor cidden yakışmıyor..

Furkancigim 1.3 cdti kullan ...O kasaya ve Turkiye sartlari icin cok da ideal...

Benim eski Corsa D 1.4 benzinli 90 hp aracimdan daha iyi gidiyordu...

benim mesajlar yine silinmiş:D
neyse kimine göre 1.3 kimine göre 1.6 yine herzamanki gibi tartısma kapatış cümlesini kuralım ve kapatalım:D
zevkler tartısılmaz:D..

aracım 1.3 ve aracımın yokuş çıkışına da, düz yolda gidişinede ve yokuş inişinede hayranım. 2009 Ocak ayından beride biniyorum. almış olduğumdan dolayıda hiç pişman olmadım. en güzel tarafıda uzun yolda yakıt göstergesine hiç bakma gereği duymamamdır. arkadaşların söylediği gibi zevk meselesi..!

Dizeller içinde çok önemli bi motor 1.3 CDTI. Çokta güzel performans veriyor, yakıt konusunda zaten diyecek söz yok ben dizel alacak olsam düşünmeden Astra veya Corsa 1.3 CDTI.

Geri