yeni astra

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sevgii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konuyu baştan sona okudum ve şimdi ona göre bi yorum yapıyorum.Şimdi Uğur abi selçukakıncı bence orda haklı çünkü 1.3 dizelle 1.6 benzinli arabayı aynı yokuşa getirsen dizel motor yokuşun sonunda benzinliye göre daha üst viteste olur buna eminim.Sen 4. viteste çıkıyorum demişsin ama yokuş var yokuş var ona göre düşünmek lazım.

Ayrıca furkan kardeşim sende biraz önyargılısın bu kouda burda zaten dizelin benzinlinin + - leri değil önemli olan 2 sinin de olumlu olumsuz yanları var ama bence 1.3 90hp lik motoru o kadar küçümseme bi kullan sonra yorum yap.Arkadaşının babasının varya arkadaşının düşünceleri seni bu kadar etkilemesin.

iyi hoşta abi,benim anlamadığım konu neden 1.6 nın onu her türlü ezecek olması kabullenemiyor bazıları..??
motor hacmin küçük ise dünyalar senin olsun,neyine??
şöyle olsa ne güzel olacak..
furkan,1.3 le cdti ile 1.6 benzinli astra sedanı nasıl karsılastırıyosun,olurmu hiç öyle şey?sen benim karşıma başka 1.3 dizeller cıkar onlarla kıyaslayalım dese aracımı tamam!kabullenecem ama hala diyorki 1.3 1.6 dan farkı yok...
biraz objektif olalım özelliklede akıncı abicim sana diyorum..

Konuyu baştan sona okudum ve şimdi ona göre bi yorum yapıyorum.Şimdi Uğur abi selçukakıncı bence orda haklı çünkü 1.3 dizelle 1.6 benzinli arabayı aynı yokuşa getirsen dizel motor yokuşun sonunda benzinliye göre daha üst viteste olur buna eminim.Sen 4. viteste çıkıyorum demişsin ama yokuş var yokuş var ona göre düşünmek lazım.

Ayrıca furkan kardeşim sende biraz önyargılısın bu kouda burda zaten dizelin benzinlinin + - leri değil önemli olan 2 sinin de olumlu olumsuz yanları var ama bence 1.3 90hp lik motoru o kadar küçümseme bi kullan sonra yorum yap.Arkadaşının babasının varya arkadaşının düşünceleri seni bu kadar etkilemesin.

efe kardeş , kızdığım konu şu, aşırı ön yargı, kulaktan dolma bilgiler. aynı şeyleri yine yazcam ama çok komik oluyor furkan kardeş. şahinde 160 görür, araç gitmiyor. şaka gibi gerçekten. furkan kardeş öyle biriymişki aracı kullanmadan , sanki uzun süre kullanmış gibi çok rahat yorum yapabiliyor.valla daha ne deyim

iyi hoşta abi,benim anlamadığım konu neden 1.6 nın onu her türlü ezecek olması kabullenemiyor bazıları..??
furkan,1.3 le cdti ile 1.6 benzinli astra sedanı nasıl karsılastırıyosun,olurmu hiç öyle şey?sen benim karşıma başka 1.3 dizeller cıkar onlarla kıyaslayalım dese aracımı tamam!kabullenecem ama hala diyorki 1.3 1.6 dan farkı yok...

furkan bir yerde 1.6 ile 1.3 cdtı arasında fark yok dediğim yazıyı bul. forumu bırakıyorum kardeşim. eğer bulamazsan lütfen sen bırak. çünkü sen bilgi paylaşamıyorsun.

O konuda haklısın bencede kimse kullanmadığı bi araç hakkında bu kadar kesin yorum yapmamalı ama en başta şünü çözmemiz lazım bu iki motor arasında seçim yapmak tamamen insanların beklentilerine bağlıdır en baştada ekonomik olmasıdır sen mesela çok yol yapıyorsan dizel alırsın veya adam kırmızı ışık fantazisi vardır benzinli alır :D yakıtına aldırmıyordur.ama bunu 1.3 1.6 yı geçer gibi de düşünmemek lazım herkes birbirini geçmeye kalksa ortalık karışır zaten :D

Furkan kardeş ben de astra H CDTI alırken seninle hemen hemen aynı düşüncelere sahiptim, ağır araba 1.3 motor olmaz demiştim. Aldıktan bir hafta sonra ne kadar doğru bir seçim yaptığımı anladım. Önceki aracım 1.6 105hp benzinli mazda idi. Astra da 1.3 90hp motora geçmeme rağmen en ufak bir perf kaybı hissetmedim. Aracım o hali ile 1. vites hariç diğer tüm viteslerde 1.6 benzinlilerden daha ataktı. Turbo ve 200nm lik tork sağolsun. Bunun yanında bir depo ile benzinli araçların nerdeyse iki katı yol yapabilmem de ekstra oldu bana.

1 yıl kadar sonra dizeller için en maliyet etkin modifiyeyi yaparak chip yaptırdım ve 1.3 motorum 120hp 240nm oldu. 1.6 benzinlilerin 100-110hp ve 145-150nm de kaldığını düşünürsek 1.3 Turbo dizelin üstünlüğünü burada görüyoruz. Bu durumdayken ne 1.6 astra ne de civic dinliyorum. Hatta A kasa 1.8 ve 2.0 vectraları da geçiyorum. Kısa mesafede passat lara bile yazık oluyor. ve bunların hepsi 1.3 bir motorla oluyor. Oysa 1.6 benzinli aracıma kapak taşlama, headers, cold intake vs vs gibi uygulamalr yapmama rağmen en fazla 3-5 beygir alabilmiştim.

Kısaca 1.3 hem ekonomik yönden hem de perf yününden beni ve inanıyorum ki çoğu kullanıcıyı tatmin ediyor. Bu arabayı alıp, gitmiyo etmiyo diyenlerin budan önceki araçları 2.0 150hp ve üstü araçlar olmalı ki CDTI a gitmiyo desinler. O zaman da çözüm 1.7 veya 1.9 CDTI

1.3 cdtı ın 2000 devir ve sonrası 1.6 tan aşağı kalır yanı yok.

demişsiniz yani ben daha bir şey demiyorum..
abicim tmm siz ikisinede binmiş sürmüş test etmiş bir şahışsınız..
konu pert olacak en iyisi tartışmamızı güzel ve tadında bırakarak sonlandıralım..

EFE kesinlikle haklısın. hatta ben çok km yapmıyosan 1.6 astra al derim herkese. ama çok km de kesinlikle dizel. farkları zaten var. her zaman yazmışımdır. AMA FURKAN KARDEŞE BİR ŞEY DEDİM. EĞER BENİM KADAR AFEDERSİNİZ DELİKANLI BİR İNSANSA BİR YERDE 1.6 İLE 1.3 CDTI ARASINDA FARK YOK DEDİĞİMİ BULSUN FORUMDAN AYRILIYORUM. HE EĞER BULAMIYORSA LÜTFEN FORUMDAN AYRILSIN. ÇÜNKÜ BU ONUN BİR ŞEYİ OKUYAMADIĞINI GÖSTERİR. FORUMUN AMACI OKUMAK ANLAMAK EN BAŞTA.

Ben 1.6 ile arasında çok büyük fark yok derken Vectra B motorunu kast ettim . Biri 90 biri 100 HP.

Ezecek falan derken biz burda iki arabayı start çizgisine koyup karşılaştırmıyoruz.Sadece 1.3 motorun o kasayı kaldırdığını , ve yeterince performans verdiğini ve bazılarının kafasındaki 1.3 motor o arabayı kaldırmaz önyargısını silmeye çalıştığımız için yorumlarımızı paylaşıyoruz.

Orda 160 kmh hız derkende ''Bu arabayla 160 km hıza çıktım büyük bir iş başardım'' niyetiyle yazmadım, sadece yokuşta 100 kmh hızda vitesin 6 da olduğunu gaza yüklenmemle seri bir şekilde 160'a çıktığı için bunu yazdım.

arkadaşlar ben 1.6 nın rampada dizele oranla daha iyi çıktığını idda etmiyorum edemem de, çünkü 1.3 astra ile böyle bir deneyimim olmadı ben sadece düz yolda test etmiştim ki beğendiğimi de üstteki mesajımda belirttim. Benim lafım 1.6 benzinli rampada bayılır 2 ye çekmek zorunda kalırsınızaydı. Ayzrıca dik bir rampadan bahsediyorum.

arkadaşlar ben 1.6 nın rampada dizele oranla daha iyi çıktığını idda etmiyorum edemem de, çünkü 1.3 astra ile böyle bir deneyimim olmadı ben sadece düz yolda test etmiştim ki beğendiğimi de üstteki mesajımda belirttim. Benim lafım 1.6 benzinli rampada bayılır 2 ye çekmek zorunda kalırsınızaydı. Ayzrıca dik bir rampadan bahsediyorum.
tabiki abim . sana lafımız yok. rampa kavramlarımız biraz farklı o kdr. 1.6 astra nında kendine göre özellikleri var. en çok hoşuma gideni son hızı ve kalkıştaki serilik

Geri